Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Lakossági fórum a csatornázásról
Lakossági fórum a csatornázásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

ImageLakossági fórumot tartott tegnap Östör Annamária, a 14. számú választókörzet képviselője az Öreghegyi Közösségi Házban. A téma ezúttal a csatornázás és egyéb, a közéletet érintő kérdés volt. A beszélgetésre összegyűlt lakók Hullay Gyulát, a szennyvíz-beruházást előkészítő társulás munkatársát, Gyenes Győzőnét, a Beruházási Iroda vezetőjét és Tímár Tibort, a Városgondnokság munkatársát kérdezhették a csatornázási tervekről és a készülő pályázatról.

A fórumot Östör Annamária nyitotta meg, aki röviden beszámolt a 14. számú választókörzetben történt változásokról. Elmondta például, hogy az elmúlt fél évben elkészült a Nagyszombati út, Zsolnai út buszfordulója, járdafelújításokat végeztek, s a „Szemünk fénye” – program keretében korszerűsítették a körzet közintézményeinek (iskolák, óvodák) világító-berendezéseit.

A Béla úton már idén elkezdik a köztemetőnél a biztonságosabb gyalogos-átkelés megvalósítását: járdaszigeteket is építenek. Az egyedi keretből tovább folytatódik a Nagyszombati úton a járda-felújítás, amelyet közbeszerzéssel valósítanak meg. A Kossuth iskolánál gondoskodni fognak a gyermekek balesetmentes közlekedési lehetőségéről.

A Nagyszombati úton problémát okoz az átmenő forgalom Csala felé (a teherautók elkerülőnek használják ezt az útszakaszt), s a sebességkorlátozást sem tartják be a gépjármű-vezetők, ezért szükségessé válnak a forgalomlassító elemek. Ennek kapcsán Östör Annamária a Pöstyéni utcában közvélemény-kutatást végzett: az itt lakók 50%-a szeretné, 50% pedig nem a fekvőrendőr alkalmazását. Ezért majd utcáról utcára járnak az illetékesek, s a lakók beleegyezésétől függően dől el az "igen" vagy a "nem" kérdése.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ezt követően a csatorna-probléma került terítékre. (Mint ahogy már korábban megírtuk: ) A közgyűlésben május 22-én sikerült elérni, hogy 240.000 forintról 150.000 forintra csökkentsék az építési érdekeltségi egységet, mint önerőt. Ekkor kapta meg a szót Gyenes Győzőné, akitől a lakók megtudták: az eredeti terv az volt ugyan, hogy még idén megkezdik a kivitelezést, ám ez az időpont tolódni fog. Elkészültek viszont a csatornázás engedélyezési és egyéb hivatalos tervei, s a szakemberek jelenleg a tervek feldolgozását végzik. Ez év vége felé reményeik szerint már megkapják Brüsszelből a jóváhagyást, s nekiállhatnak a konkrét munkának.

A Beruházási Iroda vezetőjét követte Hullay Gyula (aki Knizse Gyulát, a Székesfehérvár Város és Térsége Szennyvízcsatorna-hálózat Bővítési Önkormányzati Társulás elnökét helyettesítette). Elmondta: 2008. május elseje óta foglalkozik e pályázattal megbízás alapján. Ez megelőzően is hasonló EU-s pályázati projectek managere volt, amit 2007-ben sikeresen le is zártak. Így tehát tisztában van azzal, hogy milyen nehézségek állnak elő egy ilyen pályázat megvalósulásával kapcsolatban. Az EU-s pályázatok feltétel-rendszere sokkal szigorúbb. Még sok egyeztetést kell ahhoz elvégezni, hogy a pályázat beadható legyen, de bízik benne, hogy az augusztus 8-i határidőig mindennel elkészülnek.

A tájékoztatókat fórum-beszélgetés zárta, ahol a jelenlévők megoszthatták egymással és a meghívott vendégekkel kétségeiket és reményeiket, s felmerülő kérdéseikre is választ kaptak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >