Kezdőlap
Ma kezdődik a rágcsálóirtás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. szeptember 12.
A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz-elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek szeptember 12-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Kérik, hogy senki ne nyúljon a dobozokhoz, amelyeket egyébként október 12-től folyamatosan visszaszednek.

 

 

Az őszi rágcsálóirtás keretében 2019. szeptember 12-től, mától folyamatosan helyezik ki az irtószeres dobozokat a Székesfehérvár területén lévő nyílt vízfolyásoknál. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett szer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere a Konkion injekció (K1vitamin), amelynek beadását kizárólag orvos végezheti.

Az irtószeres dobozokat egy hónap elteltével, 2019. október 12-től folyamatosan visszaszedik. Addig is arra kérnek mindenkit, hogy a rágcsálóirtás sikere és saját egészségének védelme érdekében ne nyúljanak a kihelyezett dobozokhoz, és a vízfolyások melletti kutyasétáltatáskor is legyenek körültekintőek!


 

 
< Előző   Következő >