Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Leclerc behúzta Monzát is
Leclerc behúzta Monzát is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. szeptember 09.
Az idei Formula-1-es szezon első felében több alkalommal is csak a balszerencse - vagy a versenybírók - fosztották meg a Ferrarit a futamgyőzelemtől, Vettel és Leclerc is kétszer volt egészen közel a dobogó legfelső fokától, de nem jött össze a diadal.

 

 

Egy hete Spában a Belga Nagydíjon aztán megtört a jég, Charles Leclerc 21 évesen, minden idők harmadik legfiatalabb futamgyőztese lett, a hajrában sikerrel menekülve a címvédő Hamilton elől. Hasonló volt a leosztás ma Monzában a Ferrari hazai környezetében. Leclerc nyerte az időmérőt, majd a versenyt is, úgy, hogy most újra nagy harcban volt Hamiltonnal, majd a legvégén, miután a brit gumijai kezdték megadni magukat és hibázott, a sokkal frissebb abroncsokon futó Bottassal. Az ifjú monacói egy héten belül másodszor dolgozott meg nagyon sikerért a Mercedesektől üldöztetve, bizonyítva kivételes kvalitásait.

 
Vettel és Verstappen? A Ferrari németje a 4. helyen haladva hibázott - ismét -, büntetést is kapott, végül még pontot sem szerzett, a holland Red Bullos a motorcseréje okán a mezőny végéről rajtolhatott, s bár végül a 8. helyen halad át a célvonalon, nem ez volt az ő hétvégéje. Folytatás két hét múlva Szingapúrban, ahol kiderül, valóban élre tört-e a Ferrari, avagy ismét jönnek a Mercik, netán a Red Bull Verstappennel?

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >