Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Évnyitó sportnappal ünnepelte a szezonkezdést az Alba
Évnyitó sportnappal ünnepelte a szezonkezdést az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. szeptember 15.
Négy korosztálya számára tartott évnyitó játékos sportnapot az Alba Fehérvár Nemzeti Akkreditált Férfi Kosárlabda Akadémia. Az U12, U11, U9 és U7 korú gyerekeket és családjaikat 5 pályás kosaras ügyességi körversennyel, sorversennyel és szülő-gyerek meccsekkel várták a szervezők. Az Alba Regia Sportcsarnokban szervezett vidám délelőttön a résztvevőket Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke, valamint Mészáros Attila alpolgármester köszöntötték.

 

 

Elkezdődött a szezon az Alba Fehérvár Nemzeti Akkreditált Férfi Kosárlabda Akadémia legfiatalabb játékosai számára is: az U12, U11, U9 és U7-es korosztályú kosaras palántákat és családjaikat játékos évnyitó délelőttre várta a klub az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az öt, egyenként 14-16 fős csapatra osztott kiskosarasok első feladata egy öt pályából álló kihívás teljesítése volt, ahol olyan feladatokat kellett megoldaniuk, mint a mini boshun egyensúlyozás és labdapasszolás, ülve büntetődobás és akadálykerülés. A kihívás teljesítésére a csapatoknak állomásonként 12 percük volt.

A gyerekkacajtól és szurkolástól hangos csarnok csak akkor csöndesült el egy pillanatra, amikor a résztvevőkhöz Balássi Imre, az Alba Regia Sportegyesület elnöke szólt. „Azt gondolom, hogy egy jó sportolóhoz három dolog kell: kell maga a sportoló, kell egy odaadó család és egy jó klub. Nagyon jó ennyi mosolygós arcot látni a pályán, titeket látva úgy érzem, hogy az az út, amelyen az Alba elindult, jó irányt mutat. Mindannyiótoknak sikeres és sérülésmentes szezont kívánok!” – mondta az elnök, aki ezután megköszönte kollégái áldozatos munkáját.

A sportolókat és családjaikat Mészáros Attila alpolgármester is köszöntötte: „Egyetértek elnök úrral: az Alba Fehérvár valóban egy olyan útra lépett, ahol egészen óvodás kortól az egyetemi éveken át, a profivá válásig biztosít a sportolói számára egy követendő életpályamodellt. Sportoljatok sokat, tanuljatok, legyetek minél többször itt a csarnokban, szurkoljatok a felnőtt csapatnak, vagy azoknak a fiataloknak, akik néhány éve még ugyan így ültek a sportnapok alkalmával a pályán! Én is szép és sikeres tanévet kívánok nektek sport tekintetében is.” – tette hozzá az alpolgármester.

A szusszanásnyi szünet után a szervezők igazi akadálypályát varázsoltak a parketten – sorversenyek következtek. A jó hangulatú évnyitó sportnap szülő-gyerek mérkőzésekkel zárult.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >