Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Isten éltesse Tiber Lászlót!
Isten éltesse Tiber Lászlót! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. szeptember 18.
Hetvenedik születésnapja alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötték Tiber Lászlót, a Videoton – ma MOL Fehérvár FC – emblematikus játékosát. A Városházán tartott ünnepi beszélgetés alkalmával a fehérváriak korábbi kedvence jelenlegi munkásságáról, a városhoz való hűségről és szociális, közösségépítő munkájáról beszélt.

 

 

220 bajnoki mérkőzés, 77 gól a mérlege a Vidi színeiben – 1971 és 1982 között – az idén 70. születésnapját ünneplő Tiber Lászlónak. A kétszeres válogatott fehérvári klasszis ezzel az eredménnyel Szabó József és Nemanja Nikolics mögött harmadik helyen ál a klub góllövő-örökranglistáján.

A kerek születésnap alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötték a legendát. „Köszönjük szépen a fiataloknak példát állító sportolói pályafutásodat, a városhoz való hűségedet és azt a szociális és közösségépítő munkát, amelyet mind a mai napig végzel. Isten éltessen, még nagyon sokáig, kívánom, hogy még jó pár kerek évforduló alkalmából jó egészségben köszönthessünk!” – mondta a városvezető, amikor átadta a legendás futballistának a Polgármesteri elismerő emlékérmet.

Az ünnepi köszöntés kötetlen beszélgetéssel folytatódott. Tiber László jelenlegi munkásságáról mesélt: „Játékosként természetesen csináltam, amire tehetségemből és tudásomból adódóan képes voltam. Azt, amit most csinálok, jelesül a sérült gyerekekkel való foglalkozást és az utánpótlás-nevelést már szenvedélyből teszem.” Az Ezredéves iskolában végzett munkája kapcsán elmondta, az intézménnyel egy családi tragédia kapcsán kötött ismeretséget, majd a tanításra való felkérésre is azonnal igent mondott. Emellett a MOL Fehérvár FC utánpótlás-nevelésében a mai napig is aktívan részt vesz: „A klub által működtetett óvodásprogramban, Kiss Imrével és Fister Ferenccel napi rendszerességgel foglalkozunk huszonnégy fehérvári óvoda gyerkőceivel. A játékos készségfejlesztő sportfoglalkozásokon természetesen nyitott szemmel járunk, intézményenként nem ritka, hogy nagycsoport után 3-5 gyermek marad futballozni.”

„A múlt nélkül nincs jelen!” – hangzott el a találkozó alkalmával. A város polgármestere, alpolgármestere és sporttanácsnoka az ünnepelttel együtt elevenítették fel a múltat: beszéltek az 1976-os szezonról, amikor a Videotont egy pont választotta el a bajnoki címtől. „Az utolsó előtti fordulóban az előttünk egy ponttal listavezető Ferencváros ellen vívtuk a rangadót, amelyet Kutas István, az akkori MLSZ-elnök utasítására Müncz György játékvezető elcsalt. Az utolsó fordulóban pedig már nem volt esélyünk előzni, hiába nyertünk Szegeden, mert a Fradi megvette a Zalaegerszeg elleni meccsét." – emlékezett vissza, hozzátéve, Nyilasi Tibor őszintén elismerte, abban a két-három évben a Videoton volt a legjobb csapat Magyarországon, azonban akkoriban mindig a budapesti csapatokat és játékosokat részesítették előnyben. A kétszeres válogatott labdarúgó nagy szívfájdalmának nevezte, hogy nem játszhatott az 1978-as argentínai világbajnokságon, pedig a bő keretben még benne volt, azonban Baróti Lajos szövetségi kapitány végül az újpesti Nagy Lászlót vitte ki helyette.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >