Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hada Tibor munkássága előtt tisztelegnek
Hada Tibor munkássága előtt tisztelegnek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 18.
Újabb nagyszabású kiállításra készül a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör. A tárlat, melyet szeptember 19-én, csütörtökön 16.00 órakor a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban nyitnak meg, Hada Tibor gyűjtőtárs több évtizedes munkássága előtt tiszteleg. A kiállítás vasárnapig látogatható.

 

 

Hagyományos éves kiállítását rendezi a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szeptember 19-22-e között a VOKE Művelődési Házban. A tárlatot ezúttal Hada Tibor tagtárs gyűjteményéből állították össze, tisztelegve ezzel sok évtizedes gyűjtői, kiállítói, kiállításszervezői tevékenysége előtt.

Hada Tibor hatalmas és változatos gyűjteményt hozott létre és gyarapít mind a mai napig. A szervezet így nem egy-egy téma kifejtését tűzte feladatul, hanem egy tevékeny ember sokszínű életművének bemutatását. A kiállítóhely adottságait kihasználva 35 keretoldalon 11 témakört mutatnak be: vasút, cserkészet, Szent István, Székesfehérvár, természetvédelem, a Föld napja, 1956 emléke, festmények, lovak, bor és szőlő. Egy-egy téma terjedelme csak következtetni enged az adott gyűjteményrész nagyságára – hívják fel a látogatók figyelmét a szervezők. Ez a széleskörű ismeretanyag jellemzi is Hada Tibor egyéniségét, ugyanúgy, mint a témák feldolgozásában tapasztalható alaposság, lelkiismeretesség. A bemutató több mint egy szokásos kiállítás, Hada Tibor ajándéka a látogatóknak, akik talán megérzik belőle azt az örömet, amelyet a gyűjtés jelentett és jelent az ő számára.

A kiállítást szeptember 19-én, csütörtökön 16.00 órakor nyitják meg, az eseményen Molnár Tamás civil tanácsnok képviseli Székesfehérvár Önkormányzatát, műsort adnak a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A kiállítás megtekinthető csütörtökön 16-18 óráig, pénteken 8-18 óráig, szombaton 10-18 óráig, vasárnap 10-14 óráig. Tisztelettel hívják és várják az érdeklődőket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >