Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow #Ne maradj ki, ne maradj le
#Ne maradj ki, ne maradj le Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. szeptember 27.
Májusban indult az Always és a Magyar Vöröskereszt #Ne maradj ki, ne maradj le elnevezésű közös kampánya: a kezdeményezéssel közel 18 millió forint értékű adomány segíti a mélyszegénységben élő fiatal lányokat egészségügyi betétekkel. A Vöröskereszt közreműködésével Fejér megyében 10 oktatási intézmény vesz részt a programban: 215 lány részesül adományokban, ezenkívül felvilágosító előadásokat is szerveznek a védőnők közreműködésével.

 

 

A Magyar Vöröskereszt az idei évben is folytatja #lánybólnővé programját. A #Ne maradj ki, ne maradj le elnevezésű kampánnyal az Always támogatásának köszönhetően hátrányos helyzetű lányokat segítenek, akik szociális helyzetükből adódóan azért hiányoznak rendszeresen az iskolából, mert a szükséges alapvető női higiénés termékeket nem tudják megvásárolni, és például a menstruáció idejére nem áll rendelkezésükre megfelelő minőségű, mennyiségű egészségügyi betét.

Ez a tabukkal és gátlásokkal övezett probléma a legtöbb esetben nem derül ki, a környezet többnyire csak az igazolatlan hiányzásokkal szembesül, ami komoly tanulmányi lemaradáshoz, és sok esetben az iskolából való végleges kimaradáshoz vezet.

A programnak a Fejér Megyei Szervezetnél tartott régiós szakmai megnyitóján a résztvevők közötti tapasztalatcserére és egyeztetésekre került sor az adományok átadásával, a felvilágosító előadásokkal és az érintett lánygyermekekkel tervezett személyes beszélgetésekkel kapcsolatban. Fejér megyében összesen 6 település 10 oktatási intézménye vesz részt a programban, és összesen 215 lány részesül adományokban október 1-jétől – megtartva az adományozottak anonimitását.

A megjelent szakemberek kimondottan jó kezdeményezésnek tartják a programot, mely valóban az ő szakmai munkájukat is támogatja, és egyetértettek abban, hogy ilyen irányú segítségre szükség van – fogalmazta meg Szücsné Szigeti Hedvig megyei igazgató. Az adományok átadásakor minden lány felvilágosító kiadványt is kap az egészségügyi csomagok mellé, és a felvilágosító előadásokat a Védőnői Szolgálat munkatársai is segítik a megyében.

A rendezvényen részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője, a központ munkatársai, az oktatási intézmények vezetői és a Védőnői Szolgálat munkatársai.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >