Kezdőlap arrow Belpolitika arrow XII. Székesfehérvári Civil Nap
XII. Székesfehérvári Civil Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 27.
Közel 30 kitelepülő civil szervezet közreműködésével rendezik meg a XII. Székesfehérvári Civil Napot szeptember 28-án, szombaton. A Városház tér helyett idén új helyszínen, a tágasabb és családiasabb Zichy ligetbe várják az érdeklődőket 9 és 15 óra között színes, tematikus és interaktív programkínálattal. A részletekről helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata számos módon támogatja a helyi civileket. Ennek részeként a Civil Nap elsődleges célja, hogy újabb bemutatkozási, kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítson a városban tevékenykedő szervezeteknek. A szombati programok között interaktív és érzékenyítő foglalkozások, közös játékkészítés, hangszerbemutató, egészségközpontú, történelmi tematikájú, környezet- és természetvédelmi programok mellett az elmaradhatatlan kisállat bemutató is szerepel.

Már tradicionális rendezvénynek mondható a Civil Nap Székesfehérváron, és egy jó alkalom arra, hogy az aktív szervezetek meg tudják mutatni a város lakóinak, mivel foglalkoznak, illetve önkénteseket is tudnak toborozni. Ilyenkor az egyesületek egymással is tudnak beszélgetni, hogy a civil élet milyen örömöket és problémákat rejt. Idén a Zichy ligetbe költözik a rendezvény, mely sokkal kellemesebb környezetet biztosít a családoknak, hogy részt vegyenek a programokon.  – mondta Székesfehérvár civil és ifjúsági tanácsnoka.


Molnár Tamás kiemelte, hogy egyre több megkeresés érkezik fiataloktól, hogy milyen lehetőségek vannak az önkéntes munkára a városban, és hogyan lehet csatlakozni a különböző programokhoz. A szombati nap nagyon jó lehetőséget kínál arra is, hogy aki szeretne önkénteskedni, az megtalálja a megfelelő szervezetet és munkát.

Valóban az volt a szándékunk, hogy családias legyen a Civil Nap. A rendezvény a Székesfehérvári Szív Egyesület bemelegítő tornája után, mindjárt reggel egy gyerekprogrammal, a méltán népszerű és szeretett Pitypang zenekar koncertjével kezdődik. A délután felé haladva egyre inkább olyan műsorszámok következnek, melyek kiszolgálják az idősebb korosztályt is – tette hozzá Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke.

A nap folyamán székesfehérvári tánccsoportok tartanak bemutatókat, lesz osteoporosis torna, énekkari előadás, végül Ferenczy-Nagy Boglárka és Kun Balázs koncertje zárja az egész napos programot. A műsorvezető Németh Gábor lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >