Kezdőlap
Megújult a Temesvári utca és a Szilvamag Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 09.
Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke. A többütemű, mintegy 400 millió forintos beruházás keretében közműfejlesztések, burkolatépítés, parkolók létrehozása történt meg.

 

 

Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek – korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát. A Szilvamag utcában, az útra merőleges parkolóknál kis parkot alakítottak ki, illetve az üzletek előtt összesen 61 új parkolóhelyet létesítettek. A felújítás után megváltozott a forgalmi rend: a Nagyváradi utca lett a főirány, a Balatoni úti bekötő ága pedig a Nagyváradi utcának alárendelt útként használható.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester köszönetet mondott a környéken élők türelméért – hogy megvalósulhatott a Szilvamag és a Temesvári utca egymással összefüggő felújítása a közműcserékkel együtt. Mintegy nettó 220 millió forintos beruházást jelent a Temesvári utca, és közel nettó 170 millió forintos beruházást jelent a Szilvamag teljes felújítása. Mindkét terület megújulása sokszor volt téma a lakossági fórumokon, így került sor az ütemezett megvalósításra. A polgármester megköszönte minden közreműködő munkáját, aminek köszönhetően időben átadhatták a területeket.

A Temesvári utcában élők és a Szilvamag környékén közlekedők látják, hogy milyen fejlesztések történtek a lakókörnyezetükben, de az egész városrész szempontjából fontos felújítások történtek, mondta Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. A Szilvamag felújítása során rendezetté vált a környék, és szép, esztétikus környezet jött létre padokkal – ami az idős embereknek és a kisgyermekes családoknak is kedvez, tette hozzá. A továbbiakkal kapcsolatban egy ide tervezett ivókútról, egy zöld borítású szelektív gyűjtőről beszélt az apróbb finomítások között. 

A bejáráson jelen volt Bozai István városgondnok, Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője és a kivitelező cég képviselői

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >