Kezdőlap
Vadász-könyvek a Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 09.
Kettős könyvbemutatóra várják ma délután a vadászat és a történelem iránt érdeklődőket az Országzászló téri múzeumépületben. A Bányai Balázs – Sánta Ákos: Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kötetet Rácz Gábor rendező mutatja be, a Széchényiek Sárpentelén – Széchényi Viktor – Széchenyi Zsigmond című kiadványt a szerkesztő, Bödő István ismerteti.

 

 

Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválra időzítették Bányai Balázs és Sánta Ákos Vadászok és vadászatok Fejér megyében című könyvének megjelenését. A gazdagon illusztrált mű a megye vadászatának történetébe nyújt bepillantást, és képet ad gróf Nádasdy Ferenc vadászéletéről, a boldog békeidők főúri világáról. 

Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából rendeztek egy fórumot „Széchényiek Sárpentelén” címmel a Fejér Megyei Levéltárban. A kapcsolódó kötetet, amely Széchényi Viktorra és Széchenyi Zsigmondra fókuszál, Bödő István, az MNL FML igazgatóhelyettese szerkesztette. A tanulmányokat tartalmazó kiadványt szintén a Vadásznapon mutatták be először.

A két vadászattörténeti művet október 9-én, szerdán 16.30 órakor közös bemutatón ismerhetik meg az érdeklődők a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A belépés díjtalan, a kiadványok a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >