Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Folytatódnak a Trianon-emlékév programjai
Folytatódnak a Trianon-emlékév programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 17.
Csütörtökön délelőtt tudományos konferencia kezdődik a Városházán a Trianon-emlékév székesfehérvári programsorozatában: az előadások az 1919-es román megszállást járják körül, bemutatva többek között a királyok városának helyzetét az időszakban.

 

 

,,Az alkalmat (…) nem akkor találod, amikor keresed, hanem amikor kínálkozik.” - Román megszállás 1919 címmel rendez tudományos konferenciát a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság és az Önkormányzat. A szimpózium október 17-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében. A konferenciát dr. Vizi László tamás, a Trianon Centenárium emlékbizottság elnöke köszönti, a levezető elnök dr. Csurgai Horváth József főiskolai tanár, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója lesz.

A nyitó előadást Prof. Dr. Gulyás László, a Szegedi Tudományegyetem tanára, a Magyarságkutató Intézet tanácsadója tartja: A Versailles-Bukarest-Siófok háromszög, avagy Budapest és Észak-Dunántúl román megszállásának nemzetközi diplomáciai háttere (1919. augusztus – 1919. november) címmel. Előadás hangzik el továbbá Budapest 1919-es megszállásáról a román történetírás tükrében, a román hadseregnek a Duna-Tisza közi, illetve a királyok városának, Székesfehérvárnak, Győrnek és Veszprémnek a megszállásáról, a román-magyar háború utolsó szakaszáról, a kivonulásról és a MÁV hálózatára gyakorolt következményeiről.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >