Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Így frissítsd fel az otthonod ősszel
Így frissítsd fel az otthonod ősszel Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. október 17.
Tarka őszi levélminták, bársonyos anyagok, csilivörös, mandulabarna, cheddar sárga színű berendezési tárgyak, természetes anyagokból készített lakásdíszek – a Cordia összegyűjtötte 2019 őszének lakberendezési trendjeit.

 

 

Őszi lakásdíszítő workshopot tartott Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Cordia és a plante. növénystúdió a Corvin Sétányon. Ennek apropójából a Cordia Property Management csapatának vezetőjével, Fodor Gabriellával összegyűjtöttünk 3 praktikus tippet azoknak, akik az otthonuk berendezését szeretnék őszre hangolni.

 

1.      Fókuszban a kényelem

 

Ahogyan egyre hűvösebb az idő, és rövidülnek a nappalok, úgy töltünk otthon egyre több időt. A kanapén ülve, forró teát kortyolva nézzük kedvenc sorozatainkat, vagy mélyedünk el egy jó könyvben. Hogy igazán kellemesen teljenek ezek a pillanatok, érdemes kicsit felfrissítenünk a nappalinkat és a pihenés legfontosabb helyszínét – a kanapénkat! Ennek legegyszerűbb módja, ha beszerzünk pár új díszpárnát – idén ősszel a levélmintás, a bolyhos és a bársonyos anyagok a legmenőbbek –, a párnákhoz passzoló színű, puha takarót, vagy egy új szőnyeget.

 

2.      Az ősz divatszínei – csilivöröstől éjkékig

 

Milyen színű kiegészítőkkel dobjuk fel a lakást? A Pantone színintézet minden évben, és minden szezonban kihirdeti az adott időszak legdivatosabb színeit. 2019 őszére is készítettek trendelőrejelzést – eszerint a csilivöröset (Chili Pepper), a mélybordót (Biking Red), a krémes barackot (Crème de Pêche), a narancs és a citromsárga határán egyensúlyozó, sötét cheddar sárgát (Dark Cheddar), az éjkéket (Evening Blue), a hideg fenyőzöldet (Eden), az elegáns szürkét (Paloma), és a mandulabarnát (Sugar Almond) ajánlják a szakértők. Ezeket kombinálva egyszerre lesz trendi és őszi a lakás berendezése. Nem kell radikális átalakításra gondolni, néhány jól megválasztott tárgy is teljesen át tudja alakítani egy szoba hangulatát.

 

3.  Csak természetesen!

 

A fenntarthatóság, a környezettudatos gondolkodás az élet minden területén – így a lakberendezésben – is egyre nagyobb teret hódít. Apró, de környezetbarát lépés, ha természetben megtalálható anyagokat – például színes faleveleket, csipkebogyót, terméseket – használunk fel otthonunk díszítésére. Tegyünk sétát a gyönyörű őszi erdőben, gyűjtsünk alapanyagokat, és készítsünk ajtókopogtatót, vagy asztaldíszt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >