Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Emlékmisét tartanak a 100 éve született dr. Barlay Ödön Szabolcs tiszteletére
Emlékmisét tartanak a 100 éve született dr. Barlay Ödön Szabolcs tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 30.
Szentmisével emlékeznek a száz éve született dr. Barlay Ödön Szabolcs atyára a Szent Imre-templomban. A szentmisét csütörtökön este Spányi Antal megyéspüspök mutatja be, a rendezvény ünnepélyességét orgona- és hegedűjáték, valamint egyházizene-kórus is emeli.

 

 

Dr. Barlay Ödön Szabolcs köztiszteletben álló paptanár, irodalom- és egyháztörténész, bölcsész doktor, cserkészvezető, a történelemtudományok kandidátusa volt: 1944. május 17-én Mindszenty József szentelte pappá, később az ő másodtitkáraként tevékenykedett, a fiatalok „földalatti" oktatásával foglalkozott. Ezért tiltották ki az ország összes iskolájából, és megfosztották a papi szolgálattól, több évig ült börtönben. 1994 óta Székesfehérváron élt; ő volt Prohászka Ottokár püspök életművének kutatója.

Az atya emlékére születésének 100. évfordulóján, október 31-én, csütörtökön 18 órakor Spányi Antal megyéspüspök celebrál szentmisét a Szent Imre-templomban. A rendezvényen közreműködik Lantos István Kossuth- és Liszt-díjas zongora- és orgonaművész, Rónaszéki Tamás hegedűművész és a budapesti Jézus Szíve Templom Musica Sacra Kórusa.

 
< Előző   Következő >