Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Warvasovszky Tihamér megfogadja a Polgári Frakció tanácsát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 21.

Image„A városvezetésnek végre túl kellene jutnia a saját hatalmi játszmáin.” – mondta néhány nappal ezelőtt dr. Cser-Palkovics András a városvezetési válság kapcsán. Úgy tűnik, tanácsa „megfogadásra talált”, legalábbis reménykedünk benne, hogy Warvasovszky Tihamér sajtóközleménye, amely szerint "Ebben a gazdasági válságban… az a felelősségem, hogy működőképes várost irányítsak… Az új többséget elfogadom, és kész vagyok együttműködni valamennyi frakcióval a város töretlen fejlődése érdekében… " – nem marketing fogású, nagyközönségnek szánt szavakat rejt magában, hanem konkrét tervek állnak mögötte, amit hamarosan valódi tettek is követnek.

Megjegyezendő: az „új többséget elfogadom” – kijelentés nem gesztus-értékű (ne is tegyünk úgy, mintha az lenne!), hiszen ha többség van, akkor többség van, ez ellen nem lehet mit tenni – ahogy a költségvetés két közgyűlés során sem került elfogadásra „alkalmatlansága” és ama „többség” józan látása miatt.

Így tehát nem is tehet mást a polgármester, mint hogy együttműködik a Frakciókkal – kimondottan a Polgári Frakcióval.

Bár mondhatnánk úgy is: örülnie kell annak – és nagyon! -, hogy a Polgári Frakció hajlandó (sőt: akar is!) a székesfehérváriak és a város működtetése érdekében minden illetékes szakembert meghallgatni, s megoldást keresni a problémák enyhítésére.

Teljes megoldás ugyanis nem létezik – túlságosan nagy pazarlás folyt eddig a Városnál, ami a gazdasági válságban méginkább láthatóvá vált.

„A demokrácia működése alapján pedig mindig a többség dönt.” – áll Warvasovszky Tihamér már említett nyilatkozatában. Reméljük, hogy a polgármester a jövőben ennek megfelelően cselekszik majd…

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2542&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >