Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kilencmillió forinttal támogatják a diákok tanulmányait
Kilencmillió forinttal támogatják a diákok tanulmányait Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 20.
A Városházán 124 nyertes pályázónak adták át az Alba Regia Ösztöndíjakat. A város idén összesen 8.870 ezer forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a helyi felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.

 

 

Az Alba Regia Ösztöndíjjal fehérvári szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulókat, valamint fehérvári egyetemistákat támogat a város. Az idei felhívásra összesen 228 pályázat érkezett, ebből 124-en nyertek támogatást a 2019/2020-as tanév első félévére, összesen 8.870 ezer forint értékben.

Mészáros Attila
alpolgármester a Városháza Dísztermében köszöntötte az ünnepség résztvevőit, kiemelve, hogy a felmenő rendszer elérte a csúcsát: már hetedik féléves egyetemistákat és tizenkettedikes középiskolásokat is támogathat a város. Az idáig vezető folyamat egyik célja az volt, hogy a helyi ipar kihívásaira keressenek megoldásokat – közösen motiválva a fiatalokat a kiváló szakképző intézményekkel és az egyetemekkel, hogy aztán az erőforrásokat és a megszerzett tudást minél többen Székesfehérváron kamatoztassák. Az ösztöndíjakról elmondta: „Ezeknek mind az a célja, hogy elismerje, segítse és támogassa azokat a fiatalokat, akik komolyan veszik tanulmányaikat, és akik szeretnének a legjobbak lenni. (…) Tudjuk jól, hogy a város iparának mennyire nagy szüksége van a fiatal munkaerőre – én buzdítok mindenkit, hogy a tanulmányaitok során, illetve a duális képzésben vegyétek észre magatok körül azokat a lehetőségeket, amelyeket a helyi ipar nyújt!” – majd köszönetet mondott az együttműködő partnereknek, és gratulált az ösztöndíjakhoz.

A középiskolások 50 ezer, az egyetemi hallgatók 100 ezer forintban, míg a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács tagjai 40 ezer forint értékű támogatásban részesülnek, idén először egy összegben. A 61 szakgimnáziumi és szakközépiskolai tanulóból legtöbben a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményéből vehettek át ösztöndíjat, illetve a Hunyadi Mátyás, az Árpád, a Váci Mihály és a Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai nyertek a pályázaton. Az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj átvételére 55 hallgató érkezett: a BCE Székesfehérvári Campusából, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karáról és a Kodolányi János Egyetemről. Nyolc hallgatót a Felsőoktatási Hallgatói Tanácsban végzett munkájáért is támogat a város.

„Óriási lehetőség és nagy megbecsülés ösztöndíjban részesülni.” – fogalmazott Fűrész István, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője. Azt mondta, hogy a diákok tisztelete, megbecsülése fejeződik ki annak a közösségnek az elismerésében, amely a magyar gazdaság és a magyar történelem középpontja – majd jó tanulást és eredményes diplomaszerzést kívánt a fiataloknak.

Az ünnepségen részt vett Dr. Ősz Rita, a BCE akadémiai koordinátora, Horváth Béla, a BCE Székesfehérvári Campusának igazgatója, Dr. Györök György, az ÓE Alba Regia Műszaki Karának dékánja, Dr. Pogátsnik Mónika oktatási dékánhelyettes, Mits Gergely, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének tanszékvezetője és Dominó Csaba, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >