Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújul az Ybl lakótelepi játszótér
Megújul az Ybl lakótelepi játszótér Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 20.
Új játszóeszközöket vehettek birtokba a gyerekek az Ybl Miklós lakótelepen. A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével, mondta el a helyszínen tartott bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

 

 

Biztonságos, új és megújult játszóeszközökön, szépülő környezetben tölthetik szabadidejüket az Ybl lakótelep játszóterére érkező családok. A lakók régi kérése teljesül a két ütemben megvalósuló beruházással. Mostantól új mászókával, rugós eszközzel, labirintussal, valamint kétállásos hintával bővült a tér. A már meglévő, csúszdával felszerelt mászóka, hinta és a padok deszkája is megújult az idei évben.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a bejárást követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, Székesfehérváron mintegy 120 játszótér található, továbbá 25 fitnesz- és 6 kondipark. Összesen mintegy nyolcszáz játszószer és mintegy háromszáz sporteszköz áll a családok rendelkezésére a városban, amelyek a Városgondnokság kezelésében vannak. A fejlesztések folyamatosak, hiszen csak az idei évben mintegy 30 millió forintot fordítottak a játszóterek ütéscsillapító gumilapjainak cseréjére. Székesfehérvár polgármestere kiemelte, arra törekszenek, hogy a gyermekek szép környezetben, biztonságos eszközökön játszhassanak minden városrészben. Felhívta a figyelmet: mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzuk, óvjuk a teremtett értékeket.

A lakók régi kérése teljesül a két ütemben megvalósuló beruházással, mondta dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő. Az itt élők mellett sok család tölti szabadidejét a játszótéren, hiszen közel van a Belvároshoz, és a most telepített játszóeszközök a kisebb gyermekeket szolgálják.

Bozai István városgondnok tájékoztatása szerint a 13,7 millió forintos fejlesztés tavasszal folytatódik. Ekkor cserélik majd ki a régi ütéscsillapító burkolatokat, 40 méter hosszon bokrokat ültetnek, valamint javítják a járófelületeket is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >