Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Karácsonyváró mézeskalács-kiállítás nyílik
Karácsonyváró mézeskalács-kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 21.
Karácsonyvárás címmel nyílik mézeskalács-kiállítás az erdélyi származású Fodor Katalin alkotásaiból november 22-én, pénteken 17.00 órakor a Mesterségek Házában. A míves tárlat december 21-ig várja a látogatókat.

 

 

Az advent az egyik legörömtelibb és leghangulatosabb időszaka az évnek. Az ünnepváráshoz tartozik az ízes-illatos mézeskalácsok készítése is. Fodor Katalin nyolc évvel ezelőtt, családja biztatására kezdett bele ebbe a míves mesterségbe, de számos más kézműves technikához is ért. Az erdélyi származású alkotó az Alsó-Nyárád mentén töltötte gyerekkorának egy részét. Minden munkában részt kellett vennie, így megtanulta a tollfosztást, a gyapjúmosást, a rongyszőnyeg-készítést, a  seprűvarrást, a kosárfonást, a varrást, a kötést és a horgolást. 18 évesen telepedett le Magyarországon, jelenleg Abán él.

Karácsonyváró kiállításán láthatunk térbeli szív- és gömbalakot, hagyományos karácsonyi sík-formákat, de gyönyörködhetünk a különböző formájú mézes dobozokban is. A péntek esti megnyitón Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ megbízott igazgatója köszönti a résztvevőket a Rác utcai épületben. A díszes mézeskalács alkotásokat december 21-ig, szerdánként, péntekenként és szombatonként 12 és 17 óra között tekinthetik meg az érdeklődők a Mesterségek Házában. A tárlat a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Terepjárók Diáksport és Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >