Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megint elmaradt a csoda...
Megint elmaradt a csoda... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. november 20.
Ahogy ahhoz az elmúlt 33 évben hozzászoktunk, újra nem sikerült egyenes ágon kvalifikálnia magát a két nagy torna (vb, Eb) egyikére a magyar labdarúgó-válogatottnak. A mieink a Wales elleni ki-ki meccsen 2-0-ra kaptak ki Cardiffban az Eb-selejtezők zárásaként. Mindkét gólt a két klasszis, Bale és Ramsey hozta össze, előbbi előkészített, utóbbi gólra váltotta.

 

 

A védelmünk mindkét bekapott találatnál nagyot hibázott, elől pedig az egész meccsen egyetlen igazán nagy helyzetet sikerült összehoznunk, így akárhonnan is nézzük, esélyünk sem volt a sikerre. Halovány reménysugár a mieink számára a Nemzetek Ligája rájátszása, ahonnan két győztes márciusi párharc megvívásával el lehet jutni az Európa-bajnokságra, ráadásul ott már nincsenek klasszis csapatok. Ennek ellenére nagyon nehéz lesz. Sorsolás pénteken. Az biztos, hogy Skócia, Bulgária, Izland vagy Izrael lesz az első ellenfél, idegenben. Ha nyerünk, utána jöhet egy újabb "év meccse"...

 
Ahogy néhány nappal korábban, Uruguay ellen a Puskás Aréna avatóján, a cardiffi találkozón is kellett 25 perc, mire a magyar válogatott "üzemi hőfokra" melegedjen. Az akarattal ugyan nem volt gond, ám a hazaiak kapujára nem jelentett semmiféle veszélyt nemzeti együttesünk, miközben a házigazdák az első lehetőségüket gólra váltották negyedóra elteltével: Bale jobb oldali beadására Ramsey érkezett szinte zavartalanul és fejelt Gulácsi kapujába. A két klasszis összehozta, fájdalom, ehhez nem kellett az ő plusz tudásuk, megoldotta a lényeget számukra a borzalmasan helyezkedő védelmünk... 1-0.
 
Nem sokkal később kezdtünk megérkezni a meccsbe, Lovrencsics felívelését Szalai fejelte le Szoboszlainak, aki 10 méterről, középről lőtt, de éppen oda, ahová Henessey kapus vetődött, majd a kipattanót Sallai vágta a jobbra dőlő kapusba. Hatalmas ziccer volt, mindketten gólt szerezhettek volna, de kihagyták, amit nem könnyű kihagyni. Egy ilyen meccsen ez nagy luxus. Főképpen, ha hozzátesszük, hogy a második félidő elején Ramseyt újra egyedül felejtettük egy szabadrúgást követően a lefejelt labdával együtt a kapunk előtt, ő pedig naná, hogy bevágta. Ja, naná, hogy Bale fejelte oda elé... 2-0. Ezzel tulajdonképpen megpecsételődött a sorsunk.
 
A hátralévő időben sem erőnk, sem tudásunk nem volt ahhoz, hogy fordítsunk, sőt, még egy valamirevaló helyzetet sem tudtunk összehozni Henessey kapuja előtt, egy kezezéses szituáció (ezért, mondjuk lehetett volna büntetőt adni) volt az egyetlen, ami izgalmat jelentett a walesi kapu közelében. A kezdőként végig pályán lévő Pátkai mellett a Vidi másik középpályása, Kovács István is beszállt az utolsó félórára, nem is lógott ki a válogatottból, de igazából ő sem hozott pluszt. Meglepetés nem történt, ahogy a tegnapi esélylatolgatóban is taglaltuk, a két csapat közötti alapvető különbséget a walesi klasszisok, Ramsey és Bale jelentették, ők döntöttek. Nekünk marad a Nemzetek Ligája rájátszás, azaz a pótselejtező adta kicsi esély, egy, jó esetben két meccs jövő márciusban. A sorsolásra pénteken kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >