Kezdőlap arrow Kultúra arrow BÁBEL EMLÉKEZETE
BÁBEL EMLÉKEZETE Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2019. november 21.
Egy csetlő-botló lány, aki sokáig céltalanul élte az életét, végre rájön, hogy mit akar, és hajlandó küzdeni érte. Egy szűkszavú férfi, aki az örök tél birodalmában határozottan járta igaznak vélt útját, de a száműzetés és az egyetemes igazság utáni vágy új irányba terelte. És egy világszilánk, ahol szigorú keretek között dolgoznak emberek és robotok napról napra, ahol tilos kimondani a ’háború’ szót, és ahol a tökéletes világot a múlt kitörlésével akarják elérni. A tükörjáró-sorozat 3. része nem okoz majd csalódást a rajongóknak és az új olvasóknak sem.
 
 
„Dabos egy istennő, olyan fantáziával, ami csak keveseknek adatik meg.” (moly.hu)
 
 
Folytatódik a nagysikerű A tükörjáró-sorozat hősnőjének kalandja! A tél jegyesei és a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban című könyvek következő részében az események felgyorsulnak, és a szereplők egyre közelebb kerülnek a végső igazsághoz.
 
A történetben fény derül a szilánkokra szakadt világ egy újabb darabkájának működésére, a bábeli zűrzavarban pedig tovább gyarapszik Ophélie barátainak és ellenségeinek száma.
 
 
„Olyan szinten zökkent ki a valóságból, mint jó néhány éve a Harry Potter-könyvek, ami nem kis fegyvertény.” (moly.hu)
 
 
---A szerzőről:
 
Christelle Dabos 1980-ban született Franciaországban, jelenleg Belgiumban él. Első írásai könyvtárosi egyetemi tanulmányai idején készültek. Egy hirtelen jött betegség után azonban az írás lett a mentsvára, egy neves francia internetes irodalmi közösség, az Ezüst Toll (plumedargent.com) oldalán közölt írásai révén igen hamar népszerűvé vált. A többi szerző biztatására adta be kéziratát a leghíresebb francia kiadó, a Gallimard ifjúsági első könyves pályázatára, amelyen az új Harry Potter íróját keresték, személyében pedig meg is találták.
 
 
„Ha az ember választhatna egy könyvet, ami sosem ér véget, én biztosan a Tükörjárót választanám.” (moly.hu)
 
 
---A könyvről:
 
Két év és három hónap telt el azóta, hogy Ophélie akarata ellenére visszatért Animára. Kényszerű magányában gondolkodni volt ideje elég, és elmondhatatlanul szeretne végre utánajárni mindannak, amit Faruk Könyvéből kiolvasott és Istentől megtudott. Némi segítséggel eljut Bábelre, és hamis személyazonosság alatt igyekszik megtalálni a helyét az ottani társadalomban.
 
A beilleszkedés egyfelől nem túlságosan nehéz, ugyanis a szilánkcsoport lakossága származását tekintve igen vegyes, a legmodernebb technikai vívmányokkal azonban olykor meggyűlik az Animista baja. A nyomozását leginkább az segíti, hogy felveteti magát a helyi virtuózneveldébe, ahol persze újabb ellenfelei és irigyei is akadnak. De vajon az olvasótehetsége elég lesz-e ahhoz, hogy mélyebbre ásson, és közelebb kerüljön az igazsághoz? És hogy Thorn nyomára bukkanjon a bábeli zűrzavarban?
 
Megjelenés: 2019.11.21.
 
 
 
Képtalálatok a következőre: bábel emlékezete"

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >