Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közösségi takarítás a Krisztus Király Napok keretében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 22.
A Lehel utcai kereszt és környéke rendbetételével kezdődött el a Krisztus Király Napok vasárnapig tartó programsorozata. Az egyházközség tagjai és más önkéntesek  zuhogó esőben dolgoztak, hogy méltó módon várják a november 23-i, szombati búcsúnapot.

 

 

A résztvevők kitakarították a Budai út - Kisteleki utca - Lehel utca kereszteződésében található kereszt környékét, virágot ültettek és gyertyákat is elhelyeztek. Bár az időjárás nem kedvezett nekik, az önkéntesek fáradhatatlanul dolgoztak, hiszen ez mindannyiuk szívügye. A búcsúnap előtti takarításban az egyházközség tagjain kívül a környék több lakója és a Gaja Környezetvédő Egyesület is részt vett. A cél idén is az volt, hogy a november 23-i, szombati zarándoklatra a kereszt és annak közvetlen környezete méltó módon fogadhassa az ide látogatókat.

Szombaton 17.15 órakor az egyházközség búcsújának keretében a hívek gyertyás körmenettel közösen zarándokolnak el a kereszthez, a hittanos gyerekekkel és a családokkal együtt imádkoznak, és adnak hálát elődeikért. Deák Lajosné önkormányzati képviselő évek óta segíti ezt a kezdeményezést, idén is részt vett a munkálatokban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >