Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Zajlanak a munkálatok a palotavárosi szabadidőközpont építésénél
Zajlanak a munkálatok a palotavárosi szabadidőközpont építésénél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 22.
Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését.

 

 

Október közepétől zajlanak a munkálatok a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezésén. Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy korábban lakossági fórumon már napirendre került ez a fejlesztés, de több lakótól érkeztek kérdések az építkezések kapcsán, ezért tájékoztatják a városrészben az érintetteket.

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője a fejlesztésről elmondta, hogy a kivitelezés két nagy területet érint: az északi és a déli tó körül dolgoznak a kivitelezők. Jelenleg erősáramú kábeleket fektetnek le, zajlanak az épületalapozások, kiszedték az épülő parkoló ágyazatát, és csapadékcsatornát építenek a parkolóhoz. A terv az, hogy az idei évben elkészüljön minden alépítményi munka. 28 – egyrészt beteg vagy nem ide illő – fát fognak kivágni, majd 187 előnevelt, 4-5 éves fát telepítenek a területen. A projektről:

A déli tó keleti oldalán rendezvényteret alakítanak ki, főzőtérrel, színpaddal, egy kisebb játszótérrel és sportpályákkal együtt (kosárlabda- és focipálya). A tó nyugati oldalán pedig a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringparkot építenek. Az északi tó mellett olyan fejlesztések kapnak helyet, amelyek az iskolát is kiszolgálják: fitnesspark, kondipark – fogyatékkal élők számára is –, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd teszi majd lehetővé az átjárást. 

A beruházás keretében a közműveket is fejlesztik. A közvilágítás mellett megoldják a sportpályák megvilágítását, és kamerarendszert építenek ki. A szabadidőpark területén két vizesblokk épül, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is helyet kap. A piac melletti vizesblokk magában foglal majd egy piacfelügyeleti irodát is. A déli tó körül vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétányt alakítanak ki, amely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig. Bővítik a meglévő parkolókat, ezenkívül a Varga-csatorna mellett új parkolót és utat építenek ki, amely a közúthoz körforgalommal fog kapcsolódni.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >