Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pályaorientációs nap a Tóvárosi Általános Iskola diákjainak
Pályaorientációs nap a Tóvárosi Általános Iskola diákjainak Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. december 03.
Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a 2017/2018-as tanévtől kezdődően valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására fordíthatnak. A Tóvárosi Általános Iskolában ezt hétfőn tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről kaptak részletes tájékoztatást.

 

 

A pályaorientációs nap Mészáros Attila alpolgármester előadásával kezdődött, aki Székesfehérvár középiskolai és felsőoktatási térképéről adott összefoglaló áttekintést a Tóvárosi Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai számára, majd a középiskolák meghívott képviselői részletesen ismertették saját oktatási profiljukat.

„Székesfehérvár számára nagyon fontos, hogy a fiatalok helyben tanuljanak tovább, itt képzeljék el a jövőjüket. Ez Fehérváron mára már bölcsődétől az egyetemi diplomáig biztosítható, csakúgy, mint az, hogy a megszerzett tudás birtokában el is lehet helyezkedni. Középiskoláinkra és felsőoktatási intézményeinkre egyaránt büszkék lehetünk, gimnáziumok és szakképzés tekintetében is jól teljesítő iskolák vannak, sok az ösztöndíj-lehetőség is, akár állami, akár városi finanszírozásban.” – hangsúlyozta előadásában Mészáros Attila, aki külön felhívta a figyelmet a műszaki pályák, az ipar átalakulásával és a robotizációval kapcsolatos tudás fontosságára.

„Arra is buzdítottam a fiatalokat, hogy keressék ezeket a lehetőségeket, vegyék komolyan a pályaorientációs napot, hogy később megalapozott döntést hozhassanak.” – tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

„Nagyon jó lehetőség számunkra a pályaorientációs nap, amelyre meghívtuk a székesfehérvári középiskolák képviselőit, akik előadásokat tartanak hetedik és nyolcadik osztályosaink számára, de a többi évfolyam is különféle programokon vesz részt, így például a hetedik osztályosok több csoportban gyárlátogatásra mentek, többek között a Hydronál, a Garzon Bútorgyárban, a Harmann és a Brunswick cégeknél, valamint a Polgármesteri Hivatalban is. Szintén hetedikesek egy csoportja Győrbe utazott, ahol az Audinál tettek látogatást.” – emelte ki Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >