Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 2019 Legfittebb Munkahelyei!
2019 Legfittebb Munkahelyei! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2019. december 10.
Idén hetedik alkalommal is kiosztották az év Legfittebb Munkahely Díjait. A munkavállalók elégedettsége alapján három kategóriában dőlt el, hogy mely cégek valósították meg a leghatékonyabb sportprogramot.

 

 

A nagyvállalatok közül a DXC Technology Hungary, a középvállalatoknál EVOPRO Group, és a közigazgatási szférából idén ismét az MKK (Magyar Követeléskezelő Zrt.) lettek a Legfittebb Munkahely Díj büszke tulajdonosai.

 

Az idén szintén duplázó EVOPRO Group Sportegyesület vezetője, Zimányi Róbert elmondta:  „Nagyon büszkék vagyunk, hogy 2017 után 2019-ben is elnyertük kategórián belül a Legfittebb Munkahely Díjat. Sokat jelent nekünk, és fontosnak érezzük szervezeten kívül is megmutatni, példát mutatni, hogy érdemes a vállalati CSR középpontjába a munkahelyi egészségfejlesztést, ezen belül a sportolást és a mozgást tenni. Megtérül, ami főként azon látszik, hogy nemcsak egészséges, hanem elégedett, mi több: boldog emberek is jönnek be hozzánk dolgozni nap, mint nap! Mi lehetne ennél fontosabb szervezeti törekvés?!” 

 

A számok kimagaslóan pozitív szemléletet mutatnak a díj nyerteseinél. A WHO 2018-as felmérése szerint a magyaroknak mindösszesen csak 33%-a mozog legalább heti egy alkalommal, 53% egyáltalán nem.   Ezzel szemben a nyertes cégeknél dolgozók 51%-a végez rendszeres sportaktivitást (ez minimum heti 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív testmozgás), és a munkavállalók több, mint 84%-a gondolja azt, hogy a cég megfelelően támogatja a sportolásban.   

 

A díjátadón Köteles Gábor, az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület képviselője elmondta, hogy a WHO felmérése alapján az európai emberek napi átlag 7,7 órát töltenek ülve, ezt 94%-uk gyakorlatilag rendszeres mozgás nélkül teszi. Az ülőmunkák egyértelműen felelősek ezekért az adatokért. Fontos, hogy a felsővezetők megértsék nem népegészségügyi kérdésről van szó, a munkahelyi sport egy közép-hosszútávú befektetés számukra, amellyel a jövőben is meg tudják tartani piaci pozíciójukat.

 

A személyes megértése a helyzetnek kihagyhatatlan, legyünk akár a munkaadói akár a munkavállalói oldalon. Ne feledjük, napi 10 perc mozgás - akár egy könnyed séta vagy lépcsőzés... - már jelentős módon növeli egészségünket! ‘Sportaktivitást a dolgos hétköznapokba!’ szellemében a Legfittebb Munkahely Program csapata például rendszeresítette a darts meetingeket, és a munkaidőt is rugalmasan alakították ki, hogy sportolásra is jusson idő.

 

A program 2013-ban jött létre civil kezdeményezés alapján. Czakó Márton alapító-projektvezető nemrégiben a Testnevelés Egyetemen tartott előadást a témában. „Azt gondolom, hogy a jövő nemzedékének mi teremtjük meg a feltételeket, és a mozgás alapvető emberi jog, nem kiváltság. Mozgás nélkül nincs megfelelő gondolkodás, odafigyelés, se egészséges psziché. A másik oldalon pedig ugyanígy jár az egészséges munkaerő minden sikeres vállalkozónak; hiszen lehetetlen alacsony szinten teljesítő dolgozókkal maximális profitot termelni.”

 

A nyertesekről bővebben: https://legfittebbmunkahely.hu/jelentkezes-a-versenyre/legfittebb-munkahely-dij/

www.legfittebbmunkahely.hu

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >