Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fegyveres szervek karácsonya
Fegyveres szervek karácsonya Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. december 09.
„Fegyveres szervek karácsonya” címmel, első alkalommal rendeztek ünnepséget a Királykút Emlékházban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honvédelmi szakkörösei szombaton. A szakkörre jelenleg negyven gyermek jár az intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai közül. Az eseményre a diákok meghívták azon a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nélkül nem lehetne békés a karácsony.

 

 

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg első alkalommal a „Fegyveres szervek karácsonya” című rendezvényt. Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI honvédelmi szakkörösei szombaton a Királykút Emlékházban egy kis ünnepség keretében találkoztak a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem szakembereivel.  

Deák Lajosné, önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta:  „A gyerekek nagyon elhivatottak, különféle, a honvédelemmel és katasztrófavédelemmel kapcsolatos versenyeken is részt vesznek, ahonnan rendszeresen helyezéseket érnek el, nagyon lelkesek. Ilyenkor, karácsony felé közeledve az ember hajlamos egy kicsit másképpen látni a mindennapok dolgait. Eszünkbe jut: vajon hogyan telnek a mindennapjai azoknak a katonáknak, rendőröknek, katasztrófavédelmi szakembereknek, akik ezekben a napokban is vigyáznak ránk, vigyáznak arra, hogy az ünnepünk meghitt és szeretetteljes lehessen? A fegyveres és rendvédelmi szervek ilyenkor is, az ország területén végzik speciális feladataikat az állampolgárok életének, testi épségének és vagyonának biztonságáért; számukra az ünnepek is mindennapi kihívást jelentenek, és előfordul, hogy szeretteiktől, családtagjaiktól távol vannak.” - hangsúlyozta a képviselő.

Az Arany János EGYMI intézményvezetője, Mészárosné Törzsök Zsuzsanna fontosnak tartja, hogy az iskolájukban heti rendszerességgel működő szakkör a gyermekeket közelebb hozza - mintegy értéket közvetítve - a fegyveres szervek életéhez.

„Iskolánkban öt esztendeje működik honvédelmi szakkör. Az ünnepek előtt sokat beszélgettünk arról, hogy kik teremtik meg a feltételeit annak, hogy mi békésen ünnepelhessük a karácsonyt. Úgy gondoltuk, hogy meghívjuk a honvédség, a rendőrség és a tűzoltók képviselőit, hogy meséljék el, nekik hogyan telik az ünnepük.” - emelte ki Szabó Anita, gyógypedagógus a honvédelmi szakkör vezetője.

Péter János, alezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség kiemelt főtisztje arról beszélt a fiataloknak, hogy a Magyar Honvédség az év 365 napján, a nap 24 órájában azért ténykedik, katonáik azért dolgoznak, hogy a magyar emberek biztonságban legyenek. Értendő mindez határvédelemre, a légtér védelmére is.

Az ünnepségen résztvevő fegyveres szervek dolgozóinak áldozatos munkáját Takács Melinda 3. osztályos tanuló, Zelk Zoltán: A Mikulás című versével köszönte meg, majd a szakkör tagjai az általuk készített finomságokkal kínálták a jelenlévőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >