Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Drasztikus elvonások helyett át kell helyezni a súlypontokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageA Polgári Frakció a héten több konzultációt is meghirdetett a különböző területeken működő szervezetek és egyesületek számára, hogy kikérje véleményüket Székesfehérvár költségvetésének megalkotásához. Hétfőn a kulturális intézmények vezetőit, kedden pedig városunk sport-szereplőit hívták meg a Malom Házba a költségvetéssel kapcsolatos megbeszélésre, ahol tájékoztatták őket azokról a lehetőségekről, amelyek az idei támogatások keretében rendelkezésre fognak állni.

„Tudjuk, hogy a polgármester benyújtott egy költségvetési tervezetet erre az évre, ami nem kapta meg a többséget.” – nyilatkozta honlapunknak a konzultáció megkezdése előtt Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke – „Ebben a sport teljes területén elvonásokat tervezett Warvasovszky Tihamér. Azóta a Polgári Frakció mélyebben beleásta magát a költségvetés lehetséges számaiba, és azt látjuk, hogy a polgármester úr által beterjesztett költségvetés olyan virtuális pénzeket tartalmaz, amelyeknek semmi alapja, és olyan hitelfelvételeket irányoz elő, amit a Polgári Frakció nem támogat.”

Image
.

Ha ezeket lefaragják a költségvetésből, egy olyan számot kapunk, amely egy valóban számolható bevételt jelent. A Polgári Frakció feladata most az, hogy a sporttámogatások összegét hozzáigazítsák a rendelkezésre álló városi pénzekhez. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Polgári Frakció – s azon belül Gál Péter Pál - maximálisan kiáll a városi sporttámogatásokért, és ígéretükhöz híven most is azon lesznek, hogy mindenképpen megtartsák az előirányzott összegeket, és ne szenvedjen csorbát a városi utánpótlás-nevelés, a diáksport, az amatőr egyesületek, szervezetek sportja.

Gyülekező a konzultáció előtt:

Image
.

Image
.

Image
.

Azt viszont tudomásul kell venni, hogy beszűkült gazdasági mozgástérben bizonyos megszorításokra azért szükség lesz. És nem mindegy, hogy ezek az elvonások hogyan történnek meg, s mi lép a helyükbe „korrekcióként”.

A Sportbizottság elnöke elmondta, hogy a polgármester által beterjesztett javaslatban olyan jelentős (több tíz milliós) elvonások szerepelnek a sportlétesítmények és a sportszervezetek támogatása tekintetében, amit a Polgári Frakció nem talál indokoltnak. Azt szeretnék, hogy a város fontos csarnokainak támogatása maradjon meg bázisértéken, s ne kelljen 50 millió forintnál több elvonással számolni a városi sportszervezeteknél.

A konzultációt dr. Cser-Palkovics András nyitotta meg:

Image
.

Image
.

És mielőtt még valaki félreértené: terveik szerint nem „szenvednének” a kisebb klubok és az amatőrök, mivel van egy olyan elképzelésük, amely más területen próbál meg racionalizálni. Nem akarják, hogy megszűnjön a „kicsik” támogatása! Csupán a súlypontokat kell áthelyezni.

„Elsődlegesen most költségvetést kell alkotnunk, majd látjuk a sarokszámokat, s ki fog tűnni, hogy melyik sportágat milyen mértékben tudjuk támogatni.” – zárta sajtótájékoztatóját Gál Péter Pál.

Image
Fotók: Temesvári Márta

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2587&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >