Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Bemutatták a Túlórát
Bemutatták a Túlórát Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. december 23.
A harmadik adventi vasárnap este a Pelikán Fészekben is meggyújtották az öröm képzeletbeli gyertyáját, hiszen bemutatták a Túlóra című monodrámát. A két éve az Ódry Színpadon debütált előadás idén érkezett a Pelikán Fészekbe, hogy a kortárs művészet fehérvári bástyájában foglalja el méltó helyét.

 

A Vörösmarty Színház közleménye:

 

Pálya Pompónia, társulatunk fiatal művésznője több mint egy órán keresztül van egyedül a színpadon, és mégsincs egyedül. Katarina megidézi a szeretőjét, Adamot, a köztük lévő huzavonát, a változást, amit ebben a fiatal nőben véghezvisz. Vadász Krisztina rendező nagy hangsúlyt helyez a mozgásra, a ritmusra is. Nem direkt, nem valódi táncként, Katarina mégis ritmusra futja ki magából minden csalódását. Zenével vigasztalódik a nagy szakítás után.

 

Katarina egy egyszerű fiatal lány. Nem vár sokat az élettől, bár érzi, hogy talán több van annál a felszínes valóságnál, amit nap mint nap megtapasztal. Aztán recepciós lesz egy hangversenyteremben, ahol a karmester (Adam) bűvkörébe kerül. Kettéválik a világa: otthon a biztonságos, kényelmes megszokott, kint az izgalmas, művelt, kihívásokkal teli. Egyszerű megcsalástörténet, fejlődéstörténetbe burkolva. Klasszikus zenével, klasszikus irodalommal, filozófiával – kortárs zenével, szlenggel, mai gondolatokkal.

 

Szereplők, közreműködők:

PÁLYA POMPÓNIA - Katarina

KERESZTES GÁBOR - Zene / hang

VADÁSZ KRISZTINA - Rendező

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >