Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Velencei világbajnok az Exathlonban
Velencei világbajnok az Exathlonban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. december 30.
Az új év új Exatlon versenyt tartogat a műfaj kedvelőinek. 2020 január 1-jén indul a második hazai széria Dominikán, ahová már karácsonykor elrepültek a szereplők, egykori és jelenlegi élsportolók, a "Bajnokok", valamint az ugyancsak sportos múlttal vagy jelennel bíró "Kihívók" csapata.

 

 

Az első sorozatban is több Fejér megyéhez kötődő versenyző küzdött a fődíjért, mi több, közülük került ki a végső győztes, az ex-fehérvári rögbis lány, Huszti Kata személyében, aki bár alapsportágában többszörös magyar bajnok, az Exathlonban a Kihívók kék szerelésében jutott el a csúcsig. A most induló szériában a velencei illetőségű olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, Tóth Dávid pályázhat a 15 milliós fődíjra (ezúttal külön férfi és női győztes is lesz, fejenként 15-15 milliós nyereménnyel), folytatva a kiváló megyei szereplést.

 
A sportágában szinte minden hazai és világverseny éremkollekciójával rendelkező Tóth nagyon komolyan veszi ezt a megmérettetést is, nyerni szeretne Dominikán. Úgy gondolja, céljai elérésében sokat segíthet neki a versenysport során elsajátított néhány nagyon fontos, speciális tulajdonsága: "Úgy gondolom, hogy a monotónia- és fájdalomtűrésre jól megtanított az élvonalbeli kajakozás, s ennek bizony nagy hasznát vehetem a nehéz Exathlonban. Amikor végigfutsz egy pályán, tele vagy tejsavval és úgy kell koncentrálni, pontosan célozni a finisben, akkor ez a - kajakozóknál magas szinten lévő - savtűrő képesség jól jön, bízom benne, hogy itt is sokat segít majd nekem. Nagyon várom az első futamot, az első akadálypályát, ami remélem, hogy megfelelően fog sikerülni, ezzel szerzek egy olyan lendületet, amivel végig fogom tudni csinálni az összes többi pályát is."
 
Tóth Dávid előzetesen azt is elmondta, hogy a versenyek mellett a szülei hiányának feldolgozása lesz a legnagyobb kihívás az Exatlonban Dominikán, de ahogy a fizikai megpróbáltatásokat, remélhetőleg ezt is jól tűri majd. Az újpesti klubszínekben lapátoló velencei kajakos vb aranyérmes mellett az egykori profi bajnok (volt az egyik kisebb szervezet vb-győztese is) ökölvívó, Kótai Mihály és az olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter a legismertebb név a mezőnyben, ugyanakkor ez nem sokat jelent, hiszen Dáviddal ellentétben ők már évekkel ezelőtt befejezték pályafutásukat, így erősen kérdéses, milyen fizikális állapotban vágnak neki a viadalnak, s veszik fel a versenyt a kevésbé ismert, illetve teljesen névtelen, de jóval fiatalabb, folyamatosan edzésben lévő vetélytársakkal.
 
Az Exathlonban az erőnlét, a fizikális és mentális állapot mellett nagyon fontos az ügyesség, főképp a kézügyesség, hogy ki mennyire bánik jól a labdával a célba dobós feladatoknál. Mindent mérlegre téve, nehéz lenne esélyest megnevezni, tekintve, hogy ezúttal nincs a mezőnyben labdás sportág rutinos képviselője, azt pedig csak kevesen tudhatják, hogy a kajakos, ökölvívó, tornász, BMX-versenyző, kick-boxos, tereptriatlonista, szabadtüdős mélymerülő, bikini fitness bajnok, avagy a kihívóknál több személyi edző, egyetemista, szobafestő, görkorcsolyázó és ex-tűzoltó közül kik céloznak jól kézzel, lábbal, labdával vagy éppen karikával. Egy biztos: izgalmas, érdekes küzdelem lesz az Exathlon Hungary 2. szériája, melynek első adására a TV2 csatornán újév napján 18.50-kor kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >