Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Svájci és német csapatok ellen a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. január 06.
Kialakult a MOL Fehérvár FC Spanyolországban edzőtáborozó alakulatának felkészülési meccsprogramja: először január 10-én a svájci másodosztályban szereplő, egykori háromszoros bajnok FC Winterthur lesz az ellenfél, majd 13-án a helvét első vonalba tartozó FC Sion.

 

 

Utóbbi csapatban több magyar játékos is megfordult az elmúlt két évtizedben (Vincze Ottó, Mervó Bence és Vanczák Vilmos). Január 15-én a német második vonalban érintett, korábbi stabil Bundesliga-alakulat, a VfL Bochum, majd 17-én, zárásként a szintén másodosztályú, ám még így is roppant erős kerettel rendelkező VfL Stuttgart vár a Vidire Marbellán.

Az ötszörös német bajnok tavaly osztályozón esett ki az élvonalból, s idén vissza is akar kerülni, nem véletlen, hogy a sváboknál játszik a belga válogatott Mangala és a korábbi BL-győztes, ötszörös gólkirály Mario Gomez is. Keretük összértéke közel 70 millió euró. Összehasonlításképp: a fehérvári együttesé nem egészen 20 millió...

 
Érdekességképpen megnéztük a mértékadó Transfermarkt.com adatait, hogy egyénileg most kik a Vidi legértékesebb játékosai. Az éllovas ebben a tekintetben Loic Nego 2,5 millió euróval. Őt követi a Chelsea kölcsönközéppályása, a várhatóan már a télen távozó Pantic 1,8 milliós értékkel, s felfér még a dobogóra az ukrán szélső, Petrjak, aki 1,6 millióra van beárazva.
 
A 2018-ban 2,2 millióért vásárolt bosnyák csatár, Hodzic és a bolgár támadó középpályás, Milanov egyaránt 1,2 milliót ér jelenleg, míg legértékesebb magyarként Futács fér még be a "milliomosok" közé a maga kerek 1 milliós eurós árával. Nego ezzel a 2,5 milliós értékével a legmagasabbra taksált NB I-es futballista, Pantic a Fradi braziljával, Isaellel holtversenyben a második (1,8 millió euró), Petrjak pedig mögöttük a negyedik (1,6).

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >