Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A moszkvai nagykövetség a Kodolányit ajánlotta
A moszkvai nagykövetség a Kodolányit ajánlotta Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 28.

ImageA Kodolányi János Főiskola és a Moszkvai Állami Nyelvészeti Egyetem vezetői a ünnepélyes keretek között írták alá tegnap a két intézmény közötti együttműködési megállapodást. - tudtuk meg Szondi Réka sajtórferenstől - A Kodolányi János Főiskola látta vendégül a Moszkvai Állami Nyelvészeti egyetem rektorát és dékánját ezen a héten. Látogatásuk elsődleges célja az volt, hogy a KJF kimagasló színvonalú turizmus-vendéglátás bachelor szakjának képzési modelljét megismerjék.

Ezen kívül: hogy kidolgozzák a két intézmény közötti együttműködés kereteit.  

Szondi Réka honlapunknak elmondta: a Kodolányi János Főiskola nemzetközi stratégiájába illeszkedik, hogy az Európai Unió és a nyugati világ országai mellett Oroszországban és a FÁK tagállamaiban is legyen aktív felsőoktatási partnere. A most aláírt egyezménnyel a KJF már 23 ország 90 partnerintézményével áll kapcsolatban, így a főiskola minden hallgatója valódi nemzetközi környezetben tanulhat.

A Moszkvai Állami Nyelvészeti Egyetem (MSLU) vezetői néhány hónappal ezelőtt Magyarország moszkvai nagykövetségéhez fordultak segítségért, hogy turizmus és vendéglátás területén kimagasló képzési programot kínáló magyarországi felsőoktatási intézménnyel együttműködési kapcsolatot építhessenek ki. A nagykövetség a Kodolányi János Főiskolát javasolta, és segített a két intézmény közötti kapcsolatfelvételében.

 

Image
Fotó: KJF

Az elmúlt időszakban a két intézmény meghatározta az együttműködési területeket, mely az oktatói, hallgatói, személyzeti mobilitástól kezdve a közös kutatások lebonyolításán, közös konferenciák szervezésén, közös szakmai kiadványok megjelentetésén keresztül nemzetközi projektekben való együttműködésig, közös képzések kidolgozásáig terjed.

A héten a MSLU két vezetője, Irina Khaleeva rektor asszony és Olga Titkova dékán asszony a Kodolányi János Főiskola vendége volt, s látogatásuk alkalmával került sor az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására.

Tudatos külkapcsolat-építő politikánk eredményeként évről évre dinamikusan növekszik azoknak a felsőoktatási intézményeknek a száma, amelyekkel diák- és oktatócserére, illetve kutatási együttműködésre vonatkozó bilaterális szerződéseket kötött főiskolánk. A sikeres Erasmus-pályázatok és a bővülő partnerintézményi létszám folyamatosan növeli mind a kiutazó, mind pedig a beérkező hallgatók és oktatók arányát. A ma aláírásra került egyezménynek köszönhetően már 23 ország 90 partnerintézményével állunk kapcsolatban, így minden hallgatónk számára megteremtjük az oktatás nemzetközi környezetét”. – nyilatkozta az eseményen Dr. h. c. Szabó Péter Ph.D, a Kodolányi János Főiskola rektora.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >