Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A magyar széppróza napja
A magyar széppróza napja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. február 12.
A magyar széppróza napja jegyében ünnepi programokkal készül a Vörösmarty Társaság. Könyvbemutató, zenés irodalmi délután és felolvasóest is szerepel a február 11-19-e közötti időszakban.

 

 

A Magyar Írószövetség Választmánya három évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján minden évben ezen a napon rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját. Jókai Mór születésnapja azért alkalmas a próza ünnepének a megrendezésére, mert írói életműve mai napig a magyar irodalom egyik legnagyobb, megkerülhetetlen teljesítménye, regényíróként is máig megőrizte jelentőségét a nemzeti irodalomban, komolyan hozzájárul történelmi önismeretünkhöz és identitásunk megőrzéséhez. A Magyar Írószövetség kezdeményezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma elfogadta és támogatásra méltónak találta. Így a magyar széppróza napja ünnepségsorozat eseményei február 12-től 23-ig zajlanak országszerte és a határon túl.

Február 14-én, pénteken Fehérvárcsurgón, a Károlyi-kastélyban 18 órakor kezdődik P. Maklári Éva, Bobory Zoltán és Cserta Gábor Háromszínű kokárda című zenés irodalmi estje.

Jókai Mór születésének 195. évfordulóján, február 18-án, kedden 16.30 órától Székesfehérváron, a Városháza Díszterme ad otthont a Kötéltánc című irodalmi délutánnak, ahol a városban, illetve a környéken élő költők szépprózáiból olvasnak fel a Vörösmarty Társaság tagjai.

Az ünnepségsorozat Csákváron, a Múzeum Emlékházban zárul február 19-én, szerdán. A 17 órakor kezdődő eseményen P. Maklári Éva, Bobory Zoltán, Cserta Gábor és Lukácsy József lép színpadra.

Minden érdeklődőt, széppróza kedvelőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >