Kezdőlap
A tóvárosiak nyerték a városi diákolimpiát kosárlabdában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. február 13.
Tegnap rendezték meg a III. korcsoportos kosarasok városi diákolimpia döntőjét az Alba Regia Sportcsarnokban. Az aranyérmek a tóvárosi diákok nyakába kerültek, akik magabiztos győzelmet arattak a kossuthos csapattal szemben.
 
 
Tegnap zajlott a III. korcsoportos fiú kosárlabdázók városi Diákolimpia döntője az Alba Regia Sportcsarnokban. A negyvenszeres magyar válogatott Bogár Pál emlékére rendezett sportversenyen Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. A város nagy örömmel támogatja a diákolimpiai rendezvényeket – ezek mutatják meg leginkább a sport közösségformáló erejét: a vidámság, az optimizmus, a szurkolás ott kell, hogy legyen egy iskola életében, fogalmazta meg.
 
A Tóvárosi és a Kossuth Lajos Általános Iskola összecsapásában a piros mezben játszó tóvárosiak bizonyultak a jobbnak: a sporttagozatos fiúk már az első percekben elhúztak az öreghegyi játékosoktól, a félidőben 36:4 volt az állás. Hiába kaptak erőre a kossuthosok a második félidőben, az aranyérmet végül 66:16-os végeredménnyel hozták el a tóvárosiak.
 
 
A diákolimpia megérdemelt ezüstérmese a Kossuth csapata lett. A tóvárosi csapat tagjai: Király Péter, Király Attila, Pál Barnabás, Varga Gergő, Debreceni Dávid, Budai Áron, Kondor Kevin, Pete Dominik, Rigó Zsombor, Baka Roland, Virág Kristóf, a felkészítőjük Szigetvári Zoltán testnevelő tanár volt. A Kossuth iskola színeiben Neszter Zsombor, Bányóczki Árpád, Kruzslicz Ádám, Pintér Gergő, Kovács Erika, Valicsek Zétény, Sábián Roland, Budai Bálint, Kovács Márk, Molnár Marcell, Porteleki Máté és Posch Csaba léptek pályára, Bárány Rita testnevelő tanár felkészítésével.
 
A díjátadón Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke gratuláltak a fiúknak és a vezérszurkolóknak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >