Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújul a Kodály Iskola külső homlokzata
Megújul a Kodály Iskola külső homlokzata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. február 13.
Nyáron megkezdődhet a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI belső felújítása, melyre korábban 483 millió forint uniós forrást nyert a Székesfehérvári Tankerület. Molnár Tamás önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Székesfehérvár Önkormányzata vállalja a külső rekonstrukciót, melynek első ütemeként az idei költségvetésben 30 millió forintot irányoztak elő. A büdzséről pénteken szavaz a Közgyűlés.

 

 

Mint ismert, a Székesfehérvári Tankerületi Központ 483 millió forint európai uniós támogatást nyert a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI infrastrukturális fejlesztésére az „Iskola 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című felhívás keretében. A projekt tartalmazza szaktantermek létrehozását, az egyes művészeti ágak, tanszakok követelményei szerinti, az alapfokú művészetoktatás, a tehetséggondozás és fejlesztő foglalkozások biztosításához szükséges termek és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítását, a zöldfelületek és az iskolaudvar fejlesztését, a tornaterem teljes felújítását, sportudvar kialakítását, akadálymentesítést, energiahatékonysági beruházásokat és eszközbeszerzést.

A projekttel kapcsolatos nyílt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Várhatóan márciusban születik döntés, ezután nyáron megkezdődhet az iskola belső felújítása. Székesfehérvár Önkormányzata a külső homlokzat teljes körű rekonstrukcióval járul hozzá az intézmény megújulásához – jelentette be sajtótájékoztatón Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Elmondta: „Február 14-én, pénteken szavazunk a város 2020. évi költségvetéséről. Ez lesz az év egyik legfontosabb közgyűlése, hiszen döntünk a forrásokról, a fejlesztésekről, a működési költségekről és számos intézmény-felújításról, amely érinti a 4-es választókörzetet is.” Hozzátette, hogy a Kodály iskola külső felújítására első lépésként az idei városi költségvetésben 30 millió forintot irányoznak elő, amely a tervezésre, a folyamatok elkezdésére lesz elegendő. Ezt újabb forrás hozzárendelésével folytatnák már a jövő évi költségvetés terhére.

„Kijelenthetjük azt, hogy az iskola 2021-re külsőleg és belsőleg, uniós és önkormányzati forrásból teljesen meg fog újulni.” – fogalmazott Molnár Tamás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >