Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvári delegáció járt Centoban
Székesfehérvári delegáció járt Centoban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. február 25.
Székesfehérvár olaszországi testvérvárosában, Centoban járt Lehrner Zsolt alpolgármester, aki kint tartózkodása alatt részt vett a nagy múltú centoi karneválon is, amely része a Carnevale d’Europa rendezvénysorozatnak. A városok képviselői a látogatás alkalmával tárgyaltak a városok közötti további együttműködési lehetőségekről, mint a kulturális, mind az oktatási területek tekintetében.

 

 

Cento város meghívásra, az itáliai település leglátványosabb kulturális rendezvénye alatt, a január és február között tartó centoi karnevál idején látogatott el Székesfehérvár testvérvárosába Lehrner Zsolt alpolgármester. Az olasz testvérváros kiemelten nagy rendezvényével, 5 egymást követő vasárnap várja óriás papir bábjaival, jelmezes, autós felvonulásával és színes forgatagával a városba érkező turistákat.

A karnevál színpadán elmondott köszöntőjében Lehrner Zsolt a városok több mint két évtizedes gyümölcsöző együttműködéséről beszélt, amelybe újabb színfoltot vihet a Giro d’Italia magyarországi Grande Partenzaja is. Az alpolgármester nemcsak a nagy múltú sporteseményre, de az augusztusi Királyi Napokra is invitálta a centoiakat, a karneválhoz pedig jó időtöltést kívánt mindenkinek.

A karnevál mellett a delegáció a 2019-ben Centoba hazatért, világhírű olasz barokk festőművész Giovanni Francesco Barbieri, ismertebb nevén Il Guercino monumentális képeit bemutató kiállítást is megnézte. A kulturális programok kívül sor került több szakmai egyeztetésre is: szó esett a városok múzeumai közötti jógyakorlat cserére, valamint a fehérvári óriásbábok centoi bemutatására is. Az egyeztetések témái közül kiemelkedő volt továbbá a szakképzési együttműködések kérdése, amelyet továbbra is folytatni, illetve erősíteni szeretnének a városok, erre a CENTOFORM Szakképzési Központ, a FUTURA Közösségi Szakképzési és Oktatási Központ, valamint az ERASMUS+ pályázatok szolgálhatnak kiváló nemzetközi platformoknak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >