Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Utánpótlás összefoglaló Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 03.

ImageAz Alba Volán serdülői a legjobb öt csapat részvételével rendezett rájátszás küzdelmeinek hatodik összecsapásán 5-2-es győzelmet arattak Újpesten, míg az ifjúságiak az elődöntő első meccsén 4-3-ra győztek Miskolcon.

 

JÉGKORONG, SERDÜLŐK, RÁJÁTSZÁS (1-5.),

 6. FORDULÓ: ÚJPEST – ALBA VOLÁN 2-5 (0-1, 2-4, 0-0)

Újpesti Jégcsarnok, vezette: Kincses Gergely, Deák Hunor, Sütő Gábor.

ÚJPEST: Czövek, Cziller (kapusok) – Kukukcska, Bajnóczi, Molnár, Frajka, Bata, Pichler, Bessenyei, Becsei, Balla, Baróti, Laboda, Gubola, Garbacz, Havas, Nagy, Mach. Vezetőedző: Ancsin János.

ALBA VOLÁN: Vég (kapus) – Vincze, Szakácsi, Reiter, Horváth, Somos, Bencze, Füri, Pukli, Kovács, Gábor, Arany, Árkovics, Kövér, Sofron, Kis, Tóth, Pillók, Szimler, Kocsis, Pesti. Vezetőedző: Fekti István.

Kiállítások: 14 ill. 8 perc

Gólok:

09:33 0:1 Alba Volán SC gól: Kovács Dávid (Szimler Márk, Reiter Attila)

20:41 0:2 Alba Volán SC gól: Kovács Dávid (Szimler Márk, Gábor Balázs)

26:03 1:2 Újpesti TE gól: Molnár Tamás (Mach Márton)

26:33 2:2 Újpesti TE gól: Bajnóczi Olivér (Frajka Botond)

33:21 2:3 Alba Volán SC gól: Árkovics Bálint (Kocsis Ferenc)

35:29 2:4 Alba Volán SC gól: Tóth Gergő (Árkovics Bálint)

39:57 2:5 Alba Volán SC gól: Tóth Gergő

Az alapszakasz második helyén végzett serdülőcsapatunk – 16 mérkőzés: 12 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség – a legjobb öt csapat között zajló rájátszásban második győzelmének örülhetett ezzel az újpesti sikerrel, igaz a lila-fehéreket Székesfehérváron is legyőzte 5-1-re a Fekti-legénység, emellett kétszer játszottak 3-3-as döntetlent az SC Csíkszereda ellen, s egyszer 2-2-re végeztek a Bp. Sztárok ellen. Az igazán meglepő és fájó vereség pedig a MAC Népstadion elleni 1-4 jelentette.

A gárdára még két összecsapás vár a rájátszásban, a Bp. Sztárok és a MAC Népstadion ellen mindkétszer hazai pályán játszhatnak Pillókék. Az ifjúsági bajnokságban a csapatok immár túl vannak az alapszakasz és a rájátszás küzdelmein is, az Alba Volán fiataljai az alapszakasz 10 mérkőzéséből négyszer győztek, négyszer kikaptak, míg egy alkalommal büntetőkkel győztek, egyszer pedig hosszabbítás után kikaptak, így a tabellán a negyedik helyet szerezték meg.

A rájátszásban az Újpest és a MAC Népstadion ellen meccselhettek Kóger István tanítványai – miután a két fővárosi alakulat végzett a Volán mögött az ötödik és a hatodik helyen -, s ezeken az összacsapásokon bizony nem volt pardon: bár Újpesten botlott a Volán, a MAC Népstadiont oda-vissza verték, s a lilákat is legyőzték Székesfehérváron. Az elődöntőbe a Miskolc került a mieink útjába, miután a borsodiak végezteka Bp. Sztárok és a Dunaferr mögött a táblázaton, s már az első, idegenben megvívott ütközet után előnybe kerültek a kék-fehérek, hiszen Miskolcon 4-3-ra győztek ifistáink.

Az elődöntő visszavágójára – amely az egyik fél második győzelméig tart – március 4-én 19 órakor kerül sor Székesfehérváron, ahol ha a Volán győz, biztosan a döntő résztvevőjének mondhatja magát. Szintén ezen a napon rendezik a Dunaferr-Újpest (4-1) visszavágóját – a Sztárok nem hivatalos indulással vetek részt a bajnokságban, ők nem szerepelnek az elődöntőben -, s bizony a 4-1-es győzelem után meglepetés ellen, ha a Volán – reméljük, bekerülnek a döntőbe – nem megyei riválisa ellen vívná a végső párharcot.

 

JÉGKORONG, IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ,

ELSŐ MÉRKŐZÉS: MISKOLC – ALBA VOLÁN 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)

Miskolc, vezette: Varjú Árpád, Deák Csaba Hunor, Ferencz Tibor.

MISKOLC: Gyenes (kapus) – Pál, Zsigmond, Stecz, Marosi, Balázs, Szabó, Bernád, Túróczy, Tóth, Gőz, Radványi, Mokrai, Miskolczi, Orosz, Ritó, Korpos, Bernáth, Ferencsák. Vezetőedző: Bíró Ignác.

ALBA VOLÁN: Hortay (kapus) – Meretei, Balogh, Ország, Farkas, Reiter, Somos, Galsi, Kelemen, Molnár, Kovács, Hegedüs, Bíró, Farkas, Horváth, Bendi. Vezetőedző: Kóger István.

Kiállítások: 6 ill 14. perc

Gólok:

09:49 1:0 Miskolci JJSE gól: Radványi Péter (Túróczy Örs, Korpos Gergely)

15:50 1:1 Alba Volán SC gól: Meretei Márkó

22:14 1:2 Alba Volán SC gól: Molnár Márkó (Bendi Balázs, Ország Martin Péter)

33:55 2:2 Miskolci JJSE gól: Tóth Ádám (Túróczy Örs, Marosi Tamás)

36:22 2:3 Alba Volán SC gól: Meretei Márkó (Farkas Tamás)

41:03 3:3 Miskolci JJSE gól: Korpos Gergely (Túróczy Örs)

54:39 3:4 Alba Volán SC gól: Molnár Márkó (Galsi Péter)

Utánpótlás összefoglalónkban nem esett még szó a kölykökről, akik az alapszakasz nyugati csoportjában igazán meggyőző teljesítménnyel rukkoltak ki – 10 mérkőzés: 8 győzelem, 2 vereség -, míg a legjobb nyolc csapat rájátszásában eddigi 10 meccsükből hatszor győztek, háromszor kikaptak, egyszer pedig döntetlenre futotta az erejükből. Ők legközelebb március 7-én Újpesten lépnek jégre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >