Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Hencidától Boncidáig…”
"Hencidától Boncidáig…” Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. február 27.
A Székesfehérvári Népmesepont az egyik helyszíne annak a Kárpát-medencei versenynek, amelyet a Hagyományok Háza hirdetett meg immár második alkalommal. Székesfehérvár mellett Jászberényben és Tatabányán mérik össze tudásukat a „Hencidától Boncidáig…” határokon és generációkon átívelő élőszavas népmesemondó verseny mesélői február 29-én, szombaton 10 órától. A családi programon a felnőttek improvizatív módon szővik a történet fonalát, amelyet a közönség is alakíthat. A közösen készült mű előadóját szakmai zsűri értékeli.

 

 

A tavalyi évi sikereket követően 2020-ban is folytatódik a Hagyományok Háza szervezésében megvalósuló versenysorozat, amelynek idei első állomása Székesfehérvár. A népmesemondó verseny fordulói nyilvánosak, gyermekeket és felnőtteket, családokat és iskolai csoportokat szívesen lát a szakmai zsűri, a szervezők, de legfőképp a sok-sok mesemondó!

A verseny különlegessége ugyanis, hogy a megmérettetést vállaló tehetségek a közönség igényeihez igazodva, velük interakcióba lépve, improvizatív módon szövik-fonják a mese fonalát. Így garantáltan különleges, egyedi és megismételhetetlen népmeséket hallhatnak az érdeklődők.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található Székesfehérvári Népmesepontban február 29-én, szombaton 10 és 17 óra között három turnusban várják mesét hallgatni és kézműveskedni a gyermekeket. A következő kézműves technikák próbálhatók ki: gyapjúból nemeztulipán, különféle fonási technikákkal karkötők és csuhébaba készítése.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a +36 22 / 202 025-ös telefonszámon, illetve a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen lehet.

Minden érdeklődőt szeretettel és sok mesével várnak a szervezők!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >