Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Kaposvárt is kiütötte a Vidi
A Kaposvárt is kiütötte a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. március 02.
Az első félidőben rúgott három góllal, Bamgboye, Nagy T. (öngól) és Nikolics találataival 3-0-ra verte a sereghajtó Kaposvárt a MOL Fehérvár FC a labdarúgó NB I 23. fordulójában. Mivel a legutóbb a Fradit oktató Mezőkövesd nem kis meglepetésre hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget az egy hete a Viditől négyet kapó ZTE-től, nemcsak, hogy meglépett a második helyen a piros-kék gárda a Kövesdtől 5 ponttal, de ideiglenesen utolérte az éllovas Ferencvárost is, amely csak késő este lépett pályára a Debrecen ellen, illetve egyébként is két meccsel kevesebbet játszott.

 

 

A meccsen néha több osztálynyi különbség volt a küzdő felek között a Fehérvár javára, amely akár 6-7 góllal is nyerhetett volna, ha a második félidőben a gálázás mellett még egy kicsit a gólszerzésre is jobban összpontosít.

 
Az első pillanattól a hazai alakulat lépett fel támadólag, ennek hamar meg is lett az eredménye: a 2. percben Bamgboye pörgette közelről Pogacsics kapujába Kovács alapvonalról visszatett labdáját, 1-0! Nem lassított a Vidi, jöttek sorban a lehetőségek, köztük egy gyönyörű ollózásos kapufa Viníciustól. A 21. minutumban tovább növelte előnyét a hazai egylet: Petrjak beadását Nagy Tamás becsúszva lőtte a kapuba. A sajátjába... 2-0! ezzel az öngóllal idejekorán eldőlni látszott a mérkőzés sorsa, ám a Carrillo-legénység a szurkolók nagy örömére nem állt vissza, nem kezdett el labdát tologatni és hátul adogatni, mint az elmúlt időszakban nagyon sokszor.
 
Ennek egy újabb gól lett az eredménye: a 44. percben Houri passzával Petrjak lépett ki a védők közül, balról a kapu elé kanyarodva önzetlenül Nikolcs lé játszott, aki az üres kapuba gurított, megszerezve visszatérése után az első bajnoki gólt. 3-0! A szurkolók kedvenc Nikója 1768 nap után talált be újra Vidi mezben.
 
A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt, kivéve a gólokat, mert azok nem jöttek. Helyzetből volt elég, ám Nikolics és Petrjak többször is mással akart gólt rúgatni nagy helyzetben, de nem jött össze, Bamgbgoye, Stopira és a közben cserként beálló Hodzic asszisztálás nélkül is képes volt ziccert rontani, illetve a kaposvári kapus, Pogacsics védett néhányszor szépen.
 
Amolyan gálameccsé vált a találkozó az utolsó félórában, könnyedén ment előre a piros-kék alakulat, miközben a vendégek is néha-néha feltűntek Kovácsik portája közelében, de továbbra is osztálykülönbség volt a két egylet között, néha nem is egy... A véghajrára beállt a sérülése okán több meccset is kihagyó Nego, aktív is volt, kétszer "forintos" labdát is adott Hodzicnak és Stopirának, de újabb gól már nem esett.
 
A MOL Fehérvár FC könnyedén nyert, csak azt sajnálhatja, hogy a nagy gálázásban nem rúgott még 1-2 gól, mert a végén ezek még hiányozhatnak, főleg, hogy ennyi ziccert kevés csapat ellen fognak kialakítani. A somogyi egylet nagyon kilóg az NB I mezőnyéből, nem véletlenül áll komoly hátrányban a tabella végén. Pozitív azonban a Vidi szempontjából, hogy két meccsen egymás után fölényesen tudott győzni, sok helyzetet kialakítva és 7 gólt lőve, alaposan fel tudta magát vértezni önbizalommal a következő csatákra.
 
Nikolics is egyre jobb, gólt szerzett és alakul az erőnléte is, visszatérése óta az elő mérkőzés, amit végig tudott játszani. Mindezek tetejébe még Nego is visszatért, jól mozgott, úgyhogy most nem érheti érdemi kritika a Carrillo-csapatot, amely a következő körben, március 7-én, szombaton 17.00 órakor a megyei rivális, 4. helyezett Puskás Akadémia vendége lesz Felcsúton, előtte pedig szerdán este 8-kor még egy Magyar Kupa negyeddöntő "odavágó" is vár rá múlt héten 4 bajnoki góllal hazaküldött, ám ma nagy meglepetése Mezőkövesden 2-1-re nyerő ZTE otthonában. Komoly feladatokkal terhelt hét elé néznek Juhászék.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >