Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Könyvbemutatók, zongorakoncert, izgalmas előadások márciusban
Könyvbemutatók, zongorakoncert, izgalmas előadások márciusban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. március 03.
Gazdag, igényes programsorozattal várja az érdeklődőket márciusban is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A kínálatban szerepelnek könyvbemutatók, zongorakoncert, a lelki feltöltődést és a tudományos ismeretterjesztést szolgáló előadások egyaránt.

 

 

Március 4-én, szerdán 17.30 órai kezdettel mutatják be Csókay András – Skrabski Fruzsina Párbeszéd a megpróbáltatásról című könyvét. A szerzőkkel Benkő Andrea, az MTVA Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője beszélget.

Szintén március 4-én, szerdán 17.30 órakor, az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete szervezésében kezdődik a Kultúrszalon, melynek keretében a tavaly elhunyt Szőnyi Erzsébetre, a magyar zeneoktatás kiemelkedő személyiségére emlékeznek életútjának, zeneszerzői és pedagógusi életművének bemutatásával. Az előadó Szabó Adrienn lesz.

Március 17-én, kedden 18 órakor folytatódik a Plébánosok tanúságtétele című sorozat, mellyel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készül a Székesfehérvári Egyházmegye. Brückner Ákos Előd O.Cist plébános tart előadást Miért szeretem az Eucharisztiát? címmel.

Március 18-án, szerdán folytatódik az intézmény felújított hangversenyzongorájára épülő koncertsorozat. A 18.00 órakor kezdődő eseményen Homor Zsuzsanna és Dani Imre zongoraművészek örvendeztetik meg a közönséget.

Március 20-án, pénteken 17.30 órakor Bese Gergő atya, iskolalelkész lesz az intézmény vendége, aki Fogom a kezed - Z generáció a családban, iskolában, plébánián címmel tart előadást.

Március 25-én, szerdán 16.00 órakor folytatódik a Trianon centenáriumhoz kapcsolódó Kodolányi János Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme sorozat. Ezúttal A trianoni béke hatása a magyar gazdaságra címmel tart előadást Kaposi Zoltán, az MTA doktora, egyetemi tanár.

Március 29-én, vasárnap 16.00 órakor könyvbemutató kezdődik, melyen a Mária anya – Mária anyánk című kötetet ismerhetik meg az érdeklődők. A könyv Erdélyi Zsuzsanna gyűjtése alapján tárja elénk  Szűz Mária életét és alakját a magyar népi Mária-költészetben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >