Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fánkok, Karády-dalok, koncertek és kiállítások az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 04.

ImageFarsangi sütemények versenyével kezdődik ma az Öreghegyi Közösségi Ház márciusi program-sorozata. Az „Itt a farsang, áll a bál…” – elnevezésű "kóstolgatás" 16 órakor kezdődik, s olyan fánkokat, sütemény-különlegességeket zsűriznek majd, amelyeket az öreghegyi lakók készítettek. Holnap a „Kávéházi esten” Szalóki Ági énekel Karády-dalokat Juhász Gábor gitárkíséretével. – A programokról alább szolgálunk bővebb információkkal.

2009. március 5-én (csütörtökön) 19 órakor

Szalóki nem próbálja a filmcsillag kellemesen búgó énekét utánozni, hanem más adottságú, rendkívül szép hangján adja elő a magyar könnyűzene e kiváló darabjait. Ennek ellenére viszont valódi „cigarettafüstös”, szomorkás, de ugyanakkor táncra buzdító, közép-európai, "karádys" hangulatban lesz részünk, miközben műsorát hallgatjuk. Az énekesnő A vágy muzsikál című lemezéről Juhász Gábor finom (gitár) közreműködésével énekli el a ’30-as, ’40-es évek ismert és kevésbé ismert Karády- dalait.

Az Öreghegyi Közösségi Ház erre az estére egy század eleji, bizsergetően sejtelmes kávéház ruháját ölti magára, megidézve ezzel Karády Katalin korának jellegzetes hangulatát. Belépődíj: 1200 Ft Diákjegy: 800 Ft

2009. március 6-án 19 órától

Fehérvár Dance Zenés-táncos mulatság a Happenning Banddel – egyedülállóknak is! Belépődíj: 1500 Ft 2009.

március 13-án (pénteken) 19 órakor

Közkívánatra: Öreghegyi Dumaszínház Badár Sándorral és Aranyosi péterrel „A Dumaszínház lényege rendkívül egyszerű: egy ember áll egy mikrofon előtt, vicceseket mond, amin a közönség általában nevet.” Belépődíj: 2300 Ft A kivetítős terembe: 1000 Ft 2009. március 20-án (pénteken)

20 órakor

a harcsa veronika quartet – red baggage című lemezének bemutató koncertje „A bűbájos, és nem mellékesen elképesztően érett hangú Harcsa Veronika zongorán és szaxofonon kezdte, majd hét évvel ezelőtt vágott bele az éneklésbe.

A jelenleg dzsesszéneket tanuló ifjú hölgy könnyedén mozog a különböző műfajok között, így lehetséges, hogy klasszikus jazz sztenderdeket éppoly elegánsan és nagyvonalúan énekel, mint mondjuk az Erik Sumo Band elektrocountry-kacatpopjait, alternatív színházi előadásokban éppúgy részt vesz, mint a Korai Öröm koncertjein.

A kvartett első lemeze Speak Low címmel 2005-ben jelent meg és 2007 júliusában került kiadásra Japánban, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. És most itt az új album, a Red Baggage, rajta a megszokott finom, füstös, elegáns vokális dzsessz, Harcsa Veronika egyedülálló hangjával.”

A quartet zenészei: Harcsa Veronika – ének, Blaho Attila – zongora, Oláh Zoltán – bőgő, Majtényi Bálint – dob Belépődíj: 1200 Ft Diákjegy: 800 Ft

2009. március 21én (szombaton) 18 órakor

Reich Károly kiállításnyitó - Reich Károly Kossuth-díjas, Munkácsy-díjas grafikusművész alkotásaiból rendezünk kiállítást felnőtteknek és gyerekeknek – utóbbiaknak külön termet rendezünk be mese- és olvasósarokkal, ezzel szeretnénk közelebb hozni hozzájuk Reich Károly csodaszép világát.

A kiállításhoz gyerekfoglalkozások is kapcsolódnak a Terembura Kulturális Egyesület közreműködésével. „Mítosz, mese, költészet egyre megy, a világ összes hiteles története ugyanolyan emberekről és állatokról szól, Reich Károly ebben egészen biztos volt. És tovább is adta ezt a biztonságot a képeit befogadóknak, korszaktól, ideológiától, kurzustól függetlenül. Használható, hihető világot épített a görög mitológiából és a balatoni táj szépségéből az ötvenes, hatvanas években, és még tovább, egészen 1988-ig, a haláláig, amikor a legenda szerint a visszavásárolt balatonszemesi ház kertjében kidőlt a születésekor ültetett diófa.”

2009. március 27-én (pénteken) 9 órakor

hónapsoroló óvodásoknak Gula Miklóssal és a Barátok zenekarral

 

Felsővárosi közösségi ház

 

2009. március 19-én (csütörtökön) 19 órakor

Hobo előadói estek diákoknak II. Akasztottak balladája (válogatás François Villon műveiből) Belépőjegy: 1300 Ft 2009.

március 27-én (pénteken) 10.30-kor

hónapsoroló óvodásoknak Gula Miklóssal és a Barátok zenekarral

2009. március 27-én (pénteken) 20.30 órakor

táncparkett sorozat - A táncokat kedvelők valamennyi korosztálya gyakorolhatja a társastáncokat, szükség esetén tánctanár segítségével.

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2469&Itemid=31  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >