Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mindent a műszempilláról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. március 26.
Soros, tincses, szálas, cica, doll, C-íves, D-íves, 1D-s, 2 D-s, 3 D-s, 4D-s…. – a műszempillának rengeteg változata van, s egyre népszerűbb a hölgyek körében. Persze, sokan nem tudják, hogy pontosan melyik megjelölés, mit is jelent. Ezért is foglaljuk most össze a legfontosabb tudnivalókat.

 

 

Alig akad olyan nő, aki ne szeretne igéző szemeket – szép, dús, hosszú szempillákkal. Ezért is lett népszerű a műszempilla, s egyre többen fedezik fel a szépítkezés ezen egyszerű módját, mely helyettesíti a napi bajlódást a szempillaspirállal. Ennél jobb szépségtrükk nem is létezik! Nincsen szükség a sminkelésre, mégis kiemeli a tekintetet. Mivel vízálló, így úszáskor, szaunázás során is úgy néz ki a szempillánk, mintha kifestettük volna.

 

 

Mindent a műszempilláról!

 

 

Természetesen meg kell jegyezni, hogy van, akiről messziről látszik, hogy nem a saját pillái rebegnek a szempillatőhöz ragasztva, s bőven rá példa, hogy teljesen természetes hatású pillák ékeskednek valakin. Nagyon sokszor láttam félrecsúszott soros szempillát, összekócolódott, túlságosan hosszú rakott pillákat, s olyat is, ami félig kihullott már, s mivel nem pótoltatta a „gazdája”, így rettenetesen igénytelen benyomást keltett.

A természetes hatásnak többféle ismérve van. Először is nagyon fontos megnéznünk, hogy mi a különbség a soros, a tincses és a szálas pilla között?

„Az igazán természetes hatást szálas szempillával tudjuk csak elérni.” – tudtam meg Rabi Flóra műszempilla stylisttól – „A szálas pilla előnye, hogy sem a ragasztó mennyisége, sem a műszempilla súlya nem nehezíti el a saját szempilla-szálakat, így nem is roncsolja azokat. A tincses, illetve a soros szempillával nagyon drasztikus hatás jön létre, s túlzás nélkül mondhatom, hogy általában iszonyatosan mű hatást eredményez. Mivel a szempilla tövekre gumi állagú ragasztót használunk a pillák feltételekor, nem szabad elfelejteni, hogy ez terheli a pillákat. Maximum fotózásra vagy alkalmi jelleggel szoktam javasolni a soros és a tincses megoldást. "

 

 

A szálas pillákat a felhelyezés után nem érheti víz és pára 24 órán át. Ez idő alatt tehát mellőzni kell a szoláriumot, a hajmosást, az edzést, a szaunát és az arcmosást. Amint letelt viszont az egy nap, már intenzívebben is érintkezhetünk a szempillákkal: a pillák tisztítása nagyon fontos olajmentes tisztítóval (pl micellás víz). A szálakat tilos dörzsölni, morzsolni és húzogatni, mert az a saját szempilla kitépését eredményezheti!

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/03/07/mindent-a-muszempillarol/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >