Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az olimpiát is elhalasztják
Az olimpiát is elhalasztják Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. március 25.
Bár sokáig kitartott az eredeti időpont mellett, s nem hajlott a nyári ötkarikás játékok halasztására a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) - elsősorban annak elnöke, Thomas Bach -, a sportolók és a tagországok egyre fokozódó nyomására beadta a derekát. Abe Sinzo, Japán miniszterelnöke és Thomas Bach közös közleményben jelentették be, hogy a világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, legkésőbb egy évre elhalasztják, azaz nagy valószínűséggel 2021 nyarán rendezik majd meg, vélhetően a foci Eb után néhány héttel, ahogy idén, eredetileg is történt volna.

 

 

A NOB hivatalos közleménye szerint Thomas Bach és Abe Sinzo reggel konferencia-beszélgetést tartott, amelyen a koronavírus-járvány miatt folyamatosan változó helyzet és a nyári olimpia megrendezésének lehetőségeiről egyeztettek. A megbeszélésbe bekapcsolódott Mori Josiro, a szervezőbizottság vezetője, Hasimoto Szeiko olimpiáért felelős miniszter, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint John Coates, a NOB koordinációs testületének vezetője, Christophe De Kepper főigazgató és Christophe Dubi sportigazgató. Ezen a megbeszélésen úgy döntöttek, hogy „a jelenlegi körülmények és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információi alapján az ötkarikás játékokat 2020 nyáráról áthelyezik egy későbbi időpontra, és nem később, mint 2021 nyarán fogják megrendezni″ – áll a NOB honlapján megjelent közleményben.

Az elmúlt napokban egyre több olimpiai bizottság jelezte, hogy a halasztás lenne a legjobb megoldás a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Kanada volt az első ország, amely azt is közölte hétfőn, hogy ha az eredeti időpontban tartanák meg a játékokat, akkor bojkottálja az eseményt. Ezt követte Ausztrália, amely arra biztatta atlétáit, úgy készüljenek, mintha a játékokat egy évvel elhalasztották volna. Kedden aztán az Egyesült Államok és Új-Zéland is a halasztás mellé állt, fokozva a nyomást a NOB-on és a japán rendezőkön. Ezt követően hozták meg a mai döntést.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >