Kezdőlap
Herbarius online: folytatódik a sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 26.
A Herbarius programok online folytatódnak: a járvány idején Lencsés Rita gyógynövényszakértő virtuális túrára hívja az érdeklődőket, és oszt meg ismereteket a természet kincseiről.

 

 

A járvány miatt a tavaszi Herbarius programok gyógynövénygyűjtő tavaszi túrái sem indultak el. Hogy senki se maradjon le a természet ébredéséről, Lencsés Rita gyógynövényszakértő virtuálisan folytatja a sorozatot a gyógynövények, gyűjtésük és felhasználásuk ismertetésével, amit a program Facebook-oldalán tesz közzé.

Az online kirándulások hagyományos első programja a nyírfanedv csapolása: „A közelünkben lévő nyírfa már több mint egy hete ontja az értékes nedvét. A tegnapi nap látványa viszont nagyon meglepett engem is: nem láttam még befagyott nyírfanedvet.” – Lencsés Rita a tavaszi zsongásba hirtelen érkezett tél érdekességéről készült fotókat is megosztotta a gyakorlatias tudnivalók mellett. A témához kapcsolódik ezenkívül egy a gyógynövényszakértővel készített, nyírfacsapolást bemutató videó a város közösségi oldaláról.

Az online ismeretterjesztés természetesen interaktív: a népszerű túrák vezetője várja a kérdéseket, hozzászólásokat a Facebookon vagy akár a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >