Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvári induló a tehetségkutató versenyen
Székesfehérvári induló a tehetségkutató versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 27.
A Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az István, a király iskolába megy… országos verseny székesfehérvári versenyzője. Az iskolásoknak meghirdetett zenés színházi tehetségkutató 2000 jelentkezője közül a fehérvári diák bejutott a második fordulóba. Most a közönségen sor, hiszen szavazataikkal bejuttathatják a legjobbak közé a negyedik osztályos, tehetséges diákot.

 

 

A múlt év őszén indult el az István, a király iskolába megy… című program. Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják elő, rögzítik és a YouTube-ra töltik a rockopera egy-egy jelenetét. A beérkezett regisztrációk alapján a Kárpát-medence közel 100 települése, majdnem 2000 iskolása jelentkezett csoportos és egyéni kategóriában, hogy megmérettesse magát a versenyben.

 

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az egyéni, szólista kategóriában indult.  A szólisták az általuk választott szerepben, szerepekben (István, Koppány, Sarolt, Réka, Gizella, Táltos, Laborc) mérettetik meg magukat. Andris Koppány szerepére jelentkezett, mert a megadott listában szereplő szólódalok közül Koppány egyik dala a kedvence a rockoperából.

 

Andris bemutatkozójából kiderül, két éve szerepelt először a Vörösmarty Színház egyik darabjában statisztaként, és azóta vonzza a színpad. Kedvencei azok a műfajok, ahol az éneklés és a színészet összefonódik. Tagja az iskola amatőr musicalcsapatának és színjátszó körének is. A mostani versenyhez nagy lendületet adott, hogy felkészítő tanára, Erőss Orsolya segítségével eljutott a Madách Színház musical tehetségkutatóján a harmadik fordulóig. Mint mondja, bár a mostani helyzet miatt otthon van, így is minden nap énekel. Az Operaház által hirdetett „Nemzeti dalaink” játékos versenyen már többször szerepelt a napi kiemeltek között. A zenén kívül a sportolásért is rajong. Néptáncra és atlétikaedzésre jár, valamint focizik és egyre jobban szeret úszni.

 

A tehetséges fiatalember sikeréhez most a fehérváriak is hozzájárulhatnak, szavazatukkal segíthetnek abban, hogy Czombál Andris eljátszhassa Koppány vezér szerepét. Ehhez nem kell mást tenni, mint a https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/56 oldalon pontozni a produkciót. A szavazatokat március 31-ig várják.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >