Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Továbbra is lehet horgászni a Palotavárosi-tavaknál és a Csónakázó-tónál
Továbbra is lehet horgászni a Palotavárosi-tavaknál és a Csónakázó-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. április 03.
Bár a kijárási korlátozással még szigorúbb szabályok léptek életbe az egészség védelme érdekében, az előírások betartása mellett a város tavainál továbbra is lehet horgászni. Április végig bővült a lehetőségek köre, ugyanis a sporthorgászok érvényes területi jeggyel április végéig napközben is horgászhatnak a Csónakázó-tónál. Urfi Tamás, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége ügyvezetője a jelenlegi helyzetről adott tájékoztatást.

 

 

A fehérvári Palotavárosi-tavak mellett a pátkai, a fehérvárcsurgói és a sárszentmihályi víztározók, valamint a Gaja-patak és a Duna Fejér megyei szakasza tartozik a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségéhez. A horgászat kiváló szabadidős tevékenység és a szövetség arra törekszik, hogy a kezelésében lévő horgászvizek kedvelt, halban gazdag helyszínekké váljanak. Mivel a sporthorgászat szabadidős tevékenység, így a koronavírus-járvány idején életbe lépett kijárási korlátozás keretében is lehetőség van rá. Természetesen a vízparti horgászatra vonatkozó és a járvány idejére bevezetett egészségügyi szabályok betartása mellett, hívta fel a figyelmet a HOFESZ ügyvezetője.

Urfi Tamás elmondta, a kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel arra kérik a sporttársakat, hogy amennyiben a vízpartot választják kikapcsolódásul, úgy lehetőség szerint egymástól nagyobb távolságban foglalják el a horgászhelyeket, a nem ugyanazon háztartásban élők az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól. A horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit. A 65 év felettieknek a helyi viszonylatú, vagy saját telken történő sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett megengedett.

A halőrök a megfelelő védőfelszereléssel rendelkeznek. Az ellenőrzések során nemcsak a vízparti horgászat szabályaira ügyelnek, hanem a veszélyhelyzetben életbe lépett rendelkezések betartására is: a kijárási korlátozás rendelkezéseinek megszegőit a rendőrhatóság felé jelentik, és a járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezhetik.

Az engedélyek, napi jegyek kiváltása változik. Az online jegyváltás mellett új lehetőségeket vizsgálnak, hiszen az eddig megszokott árusítóhelyeken, a kereskedelmi és vendéglátóegységekben a nyitvatartási rend megváltozott. A szövetség keresi a megoldást, és azonnal tájékoztatást ad a https://www.facebook.com/hofesz/ közösségi oldalán.

Az ügyvezető hozzátette, a szövetség a tervezett ütemnek megfelelően végzi munkáját. Legutóbb március végén a palotavárosi Alsó-tóba 5 mázsa, Pátkán, Sárszentmihályon és Fehérvárcsurgón a víztározókba 30-30-30 mázsa háromnyaras pontyot telepítettek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >