Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fejlesztési, felújítási tervek az elfogadott költségvetésben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 06.
ImageA rendkívüli közgyűlés által tegnap elfogadott költségvetés kapcsán tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás tanácsnok egy órával ezelőtt a Malom Házban. A Polgári Frakció által benyújtott módosító indítványt a polgármester befogadta, a képviselők pedig 30 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadták. Ketten nem voltak jelen az ülésen: Rokkenbauer Lajos ugyanis még mindig síel, Dr. Csomán István, az Egészségügyi Bizottság szocialista elnöke pedig éppen rendelt.
 
Vargha Tamás elmondta: a költségvetésről szóló vitában nagyon sok mindent hallhattunk, és sok szó esett az intézményeket érintő dolgokról is. Ezért ő most inkább azokról a fejlesztésekre szeretné felhívni a figyelmet, amelyek rendkívül fontosak nemcsak az ő választókerültében (amely a Felsőváros), hanem egész Székesfehérvár szempontjából is.
 
Image
.
 
 
Ezek a következők: ebben az évben megvalósulhatnak az intézmények felújításai (Tolnai Utcai Általános Iskola, Tóvárosi Általános Iskola, Zentai úti Általános Iskola, Nemes Nagy Ágnes Kollégium), folytatódik a szennyvíz-beruházás, létrejön az alsóvárosi és az iszkaszentgyörgyi kerékpárút megépítése, utcafelújításokat irányoztak elő a Sajó, a Rába és a Széchenyi utcánál, a Budai úton jelzőlámpás gyalogátkelőt valósítanak meg. (Ezek mind régi problémák, amelyek mind megoldódnak az elfogadott költségvetés segítségével.)
 
Ezen kívül végéhez közeledik majd a Berényi út felújítása, s Vargha Tamásnak, mint a Felsőváros képviselőjének különösen fontos, hogy az Ezredéves Általános Iskola felújítása is helyet kapott az elképzelések között. Ebben az intézményben ugyanis középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek tanulnak – óvodás kortól a szakiskoláig bezáró életkorúak - , akik speciális ellátást igényelnek.
 
 
Image
.
 
Nagyon fontos továbbá a Maroshegyre tervezett sportpálya megépítése, folytatódik a játszóterek rekonstrukciója (28 db játszóteret magába foglalva) – ez a tanácsnok körzetének egyetlen területét érinti, a Fecskepart ABC-jénél lévő játszóteret, ahová az EU-s szabványoknak megfelelő játékokat szerelnek fel, fákat ültetnek, padokat helyeznek ki.
 
Megépül a Börgöndi bekötőút, amit közösen valósítanak meg a beruházóval. A pályázatokkal összefüggő önrészek biztosítása nagy összegben szerepel a költségvetésben - 360 millió forint! -, nagy beruházásnak számít a Móri úti járda felújítása, amelynek tervezése elkészült és ebben az évben szeretnének nekifogni. - A páratlan oldala rendkívül balesetveszélyes, mivel a rendszeres az építkezések során számtalanul átvágták. Példaértékű beruházásként említendő a Fürdő utca felújítása, ami e pillanatban is zajlik, illetve a Honvéd utca megszépítése, amely már be is fejeződött.
 
Image
Fotó: Temesvári Márta
 
 
Mindegyik fontos példa arra, hogy hogyan tud összefogni az önkormányzat - képviselői kezdeményezéssel - a körzetben lévő intézményekkel, cégekkel. Vargha Tamástól megtudtuk, hogy a Honvéd utcánál a Széphő, egy magánberuházó, valamint az ő képviselői kerete terhére történt a felújítás, s a Fürdő utca is hasonlóképpen egy intézmény érezte fontosnak és felelősségének, hogy a környezet szebbé tételében és a környéken élők konfortérzetét javítva beruházást valósítson meg.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >