Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kiizzadt győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 07.
ImageAz Alba Volán nem játszott jól az OB I. elődöntőjének második felvonásán, de nagy akarással megszerezte a nagyon fontos második győzelmet. - Jó hír vezette be a találkozót: a nap folyamán az Alba Volán szakosztályvezetése megegyezett Ted Satorrel a szerződésbontás feltételeiről, így békében elváltak klubunk és a szakember útjai. Akadt rossz hír is: Fekete Dániel könnyebb lábsérülést szenvedett csütörtökön, így ki kellett hagynia a találkozót.
 
 
Tóth Adriánt is nélkülöznie kellett Énekes Lajosnak, rá a Miskolc elleni alsóházi rájátszásbeli összecsapáson várt kulcsszerep.
 
A DAB felettébb határozottan, nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. Gyors összjátékkal, kemény ütközésekkel vetették magukat a küzdelembe. Az Alba Volán nehezen pörgött fel a megfelelő fordulatszámra, a csapat játéka görcsösnek, idegesnek tűnt. Hét percet kellett várni az első igazán formás támadásunkra, Martz iramodott meg, ziccerpasszt adott Kovácsnak, ám ő közelről Racko mammutját találta el. Kisvártatva Hetényi hárított vállal, majd a másik oldalon Hegyi tesztelte Racko éberségét.
 
Aztán a harmad derekán Vaszjunyint állította ki Árkovics, a fórt pedig ki is használta a Dunaújváros. Jonkl a kapu mögött huzogatott, majd meglátta a középen üresen érkező Borsost, aki egyből Hetényi mögé vágta a korongot. (1-0) A hazai csapat még jobban fellelkesült a góltól, de kissé túlpörögtek. Egymás után követték el szabálytalanságaikat, így hosszú percekre emebrhátrányba kerültek, olykor kettősbe is.
 
Ezt kőkeményen meg is büntette a Volán, előbb Bonni egy buli után védhetetlenül zúdította a játékszert a hosszú felsőbe (1-1), majd Palkovics a jobb oldali bedobópontról kilőtte a hosszú sarkot. (1-2) Lélektanilag fontos pillanatban meg tudta tehát fordítani az állást a csikorgó gépezetként működő Volán, így előnnyel mehetett pihenőre.
 
A középső felvonást vezetést birtokában sokkal kevésbé idegesen kezdte a vendégcsapat, ez jótékony hatással volt a támadásépítésre. Elsősorban a támadóharmadban folyt jobban a korong, így állandósult a mezőnyfölényünk. Igaz, egy-egy ellentámadás adott munkát Hetényinek is. Pont egy ilyen szórványos megugrásból egyenlített a DAB: Galanisz megindult, centerezésébe Hetényi kivetődve beleszúrt, de pechére pont Azarira pattant a korong, róla pedig a kapuba. (2-2) Ráadásul nem sokkal később emberhátrányba kerültünk, de fegyelmezett védekezéssel még a hazaiak felállását is meg tudtuk gátolni.
 
A játékrész végén mi is kihagytunk egy emberelőnyt, ráadásul ennek ideje alatt egy párosbüntetésről a jégre toppanó Vychodil szólójánál Hetényi hatalmas bravúrjára volt szükség, hogy ne vehesse ismét át a vezetést. A 38. percben a ma is roppant elszántan küzdő Nagy került helyzetbe egy formás akció után, de közelről fölé lőtt. Nem volt túl nyugodt a szünetben a mintegy 200 főnyi vendégszurkoló, hiszen a kék-fehéreknek nem ment a játék, és az állás sem volt szívderítő.
 
A befejező húsz perc elején is inkább az erőlködés volt jellemző a hokinkra, így egy újabb fórt hagytunk ki. Pedig szemmel látható volt a győzniakarás, még - a játékstílusára nem jellemző módon - Palkovics is kemény ütközésekbe állt bele a palánknál. Aztán végre megtört a jég, ismét a hátvéd Bonni iratkozott fel a gólszerzők közé, precizen helyzte el a kapuvas és Racko közé Martz átadását. (2-3) Amint vezetéshez jutott a Volán, ismét varázsütésre eltűnt a görcs, és menni kezdett a játék a fiúknak. Kovács szerzett korongot a támadóharmadban, rendkívüli lövést eresztett meg, amely a keresztvasról a gólvonal elé vágódott, de a hamar eszmélő Martz bepofozta. (2-4) Fáradni látszott a DAB, a Volán pedig megtalálta a játék ritmusát.
 
Ám ezt hamar megtörte Bonni kiállítása. Igaz, kis híján növelni tuduk előnyünket, Palkovics és Ocskay szaladt el 2-1 helyzetben, de előbbi átadása után a furcsán pörgő korongot "Csicsó" rosszul találta el. Kár volt érte, mert egy kék vonalas lövés után a Hetényiről kipattanó korongot Galanisz bekotorta, így visszajöttek a meccsbe az Acélbikák. (3-4) Taktikusan őrizte előnyét a Volán a folytatásban, semmi felesleges kockázatba nem mentünk bele.
 
gy is adódott kecsegtető lehetőség Ocskay és Hegyi előtt, ám a végeredményt végül Palkovics állította be egy üres kapus góllal. (3-5) Az Alba Volán idegesen játszott este, nem ment a játék a fiúknak, de elszántságuk és győzni akarásuk meghozta az eredményét. A szép számú vendégdrukker lelkes tapssal köszönt el a játékosoktól a lefújás után, ez remélhetőleg nyugtatólag hat majd a csapatra a folytatásban.
 
DAB.Docler - Alba Volán 3-5 (1-2, 1-0, 1-3)
Dunaújváros, 1500 néző, vezette: Árkovics, Abonyi, Wolf.

DAB.Docler: Racko - Pozsgai, Orbán, Vychodil, Misal, Borsos, Erdélyi, Holló, Horváth, Papp, Jonkl, Kiss Á., Mestyán, Hegyi II. Á., Schneider, Peterdi, Magosi, Galanisz, Azari, Tőkési. Vezetőedző: J. P. MacCallum.

Alba Volán: Hetényi - Horváth, Martens, Hegyi I. Á., Bonni, Nagy, Martz, Benk, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Tokaji, Guerriero, Byström, Ondrejcik, Vaszjunyin, Jobb. Vezetőedző: Énekes Lajos.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >