Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Nincs az a vírus, ami megállíthatná a versek szeretetét!
Nincs az a vírus, ami megállíthatná a versek szeretetét! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. április 29.
Nyolcadik alkalommal, de ezúttal rendhagyó módon az online térben rendezik meg a Csíki Versünnepet. A 2020. évi Online Csíki Versünnep középpontjában – a Trianon emlékév kapcsán – az “Összetartozás” és születésének 90. évfordulója alkalmából Csoóri Sándor áll. Regisztrálni május 3-án, vasárnap éjfélig lehet.

 

 

Mögöttünk van hét Csíki Versünnep, több száz remek versmondással.
Hét alkalom, amikor összegyűltünk Csíkban közös szenvedélyünk, a magyar nyelv szeretete miatt. Ez a nap ünnep volt mindannyiunk számára, a magyar nyelv ünnepe. Bár a jelenlegi körülmények sokunkat zártak négy fal közé, de a kultúra, a versek és a magyar nyelv szeretetét semmi sem szoríthatja korlátok közé! Ezért, nyolcadik alkalommal is meghirdetjük tehát a Csíki Versünnepet, ezúttal áthelyezve a verseny helyszínét az online térbe.” –
nyilatkozta Mihályi Magdolna főszervező.

Az idei Online Csíki Versünnep középpontjában – a Trianon emlékév kapcsán – az “Összetartozás”, valamint születésének 90. évfordulója alkalmából Csoóri Sándor áll. A részvételhez 2020. május 3-án, vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a www.csikiversunnep.com oldalon. A részvételhez szükséges verses videókat május 15-én, pénteken éjfélig kell feltöltenie a versenyzőnek a jelentkezéskor létrehozott saját Fiókjába. A videókból május 18. és június 8. között közönségversenyt indítanak a szervezők a Csíki Versünnep Facebook-oldalán.

A verseny részletes kiírása a https://csikiversunnep.com/versenykiiras/ oldalon olvasható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >