Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lélegeztetőgépeket adományozott a VIDEOTON
Lélegeztetőgépeket adományozott a VIDEOTON Nyomtatás E-mail
Írta: Ódry Anna   
2020. május 11.
A VIDEOTON HOLDING ZRt. több, a koronavírus elleni küzdelemben használható védőeszközt, és a betegség kezelésében nélkülözhetetlen, speciális, non-invazív lélegeztetőgépet adományozott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak és a Dél-Pesti Centrumkórháznak.

 

 

A VIDEOTON felelős vállalatként fontos feladatának érzi, hogy lehetőségeihez képest segítse a küzdelem első frontjában álló egészségügyi intézményeket, és könnyítsen a rajtuk lévő nyomáson. A járvány kitörésekor a vállalatcsoport 10 millió forintos anyagi támogatást juttatott a székesfehérvári védekezési alapba, és március folyamán betegszállítás céljára egy mikrobuszt adott át a helyi kórháznak. A jelenlegi adomány egy további lépés. A VIDEOTON erős mérnöki tudásbázisának, beszerzési ismereteinek, és - nem utolsósorban - pénzügyi stabilitásának köszönhetően további, gyakorlati segítséget is képes nyújtani a küzdelemben leginkább érintett első vonalbeli intézmények számára.

A légzéstámogatás fontos feladat a COVID-19 betegség gyógyításban, ezért a VIDEOTON 5 db non-invazív lélegeztetőgépet szerzett be a professzionális orvosi eszközök gyártójaként jól ismert olaszországi Dimar Srl.-től mintegy 12 millió Ft értékben. A készülékek április utolsó hetében érkeztek be a gyártótól.

Ezekből a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház részére a VIDEOTON nevében Sinkó Ottó adott át 3 db lélegeztetőgépet és a hozzájuk tartozó kiegészítőket, illetve azt a 10 db magas minőségű 3M gyártmányú félálarcot, amelyhez a VIDEOTON 3D technológiával gyártott olyan szelepeket, amelyekkel a legmagasabb fokú védelem garantálható az egészségügyi személyzet számára. A VIDEOTON társ-vezérigazgatója emellett további alternatív védőeszköz fejlesztésekről tájékoztatta a kórház vezetőségét, majd kiemelte, hogy az első vonalban küzdők nincsenek magukra hagyva, és a jövőre nézve is felajánlotta a vállalatcsoport segítségét.

A székesfehérvári kórház mellett más intézmények is támogatásban részesültek: a Dél-Pesti Centrumkórháznak 2 db lélegeztetőgépet juttattak el. Amennyiben további igény adódik, úgy újabb 5 gép vásárlására van lehetőségük, amelyek május közepétől elérhetőek. A dunaújvárosi és a kaposvári kórházakkal is megtörtént a kapcsolatfelvétel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >