Kezdőlap arrow Kultúra arrow ASZMH45
ASZMH45 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. május 11.
ASZMH45 címmel nyílik kiállítás május 14-én, csütörtökön 18 órakor a 45 éves A Szabadművelődés Házában. A tárlat különlegessége, hogy a művészet kedvelőit most az okoskészülékeik előtt várják a szervezők. Az online megnyitón Magyarits András címzetes igazgató mond köszöntőt. A többek között Hegedűs 2 László, Horváth János, Kohut Mihály, Miklós János, Pinke Miklós, Szentes Ottokár és Ujházi Péter műveit bemutató tárlatot dr. Arató Antal nyitja meg.

 

A Szabadművelődés Háza (korábbi nevén Velinszky László Ifjúsági és Úttörőház) 1975 óta szolgálja Székesfehérváron a város közművelődését. A ház mára a megyeszékhely egyik meghatározó intézményévé vált. Kiscsoportjai, kiállításai, nagyrendezvényei, ismeretterjesztő előadásai között az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig valamennyi korosztály talál kedvére valót. 

A 45. évfordulóra egy nagyszabású kiállítással készült a Ház, ám a koronavírus-járvány hozta helyzet miatt a személyes találkozás helyett a számítógép és az okoseszközök képernyői előtt követhetjük végig a tárlat megnyitóját május 14-én, csütörtökön 18 órakor. 

Az elmúlt közel félszáz év eseményeiről, a „szabművház” városban és a fehérváriak életében betöltött szerepéről Magyarits András címzetes igazgató emlékezik köszöntőjében, majd dr. Arató Antal nyitja meg a többek között Hegedűs 2 László, Horváth János, Kohut Mihály, Miklós János, Pinke Miklós, Szentes Ottokár és Ujházi Péter műveit bemutató „ASZMH45” tárlatot. Az eseményt A Szabadművelődés Háza Facebook-oldalán, a  https://www.facebook.com/aszabadmuvelodes.haza/ oldalon követhetik az érdeklődők.

Bár a ház még nem nyitja meg kapuit, a látogatók azonban nemcsak a virtuális térben, hanem élőben is láthatják az alkotásokat. A Csónakázó-tóra néző nagy kiállítóteremben a napnyugtát követően minden este kivilágítják a műveket. Így gondoskodva az arra sétálók számára a testi egészségük megőrzése mellett a lelki feltöltődésükről is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >