Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lakossági fórum a szennyvízcsatorna-beruházásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageA szennyvízcsatorna építési finanszírozásáról tartott lakossági fórumot az Öreghegyi Közösségi Házban Dr. Dienesné Fluck Györgyi és Östör Annamária önkormányzati képviselők. A találkozó fő témája az érdekeltségi egység mérséklése és a Kohéziós Alap által nem támogatott munkarészek kivitelezésének megoldása volt.

A lakossági fórumon Dr. Dienesné Fluck Györgyi elmondta: a közgyűlés 2007-ben úgy határozott, hogy ki kell építeni Börgöndön, Ráchegyen, Kisfaludon és az Öreghegyen a szennyvízcsatorna-hálózatot. Ennek megvalósításához a Kohéziós Alapot akarták igénybe venni.

Ahhoz, hogy a munkálatokat megkezdhessék, meg kellettett állapítani az önrészt, amit 240.000 Forintban határoztak meg. Ez nagy felháborodást keltett, hiszen több olyan utca is van (például a Titelli), ahol az út első felében 2006-ban elkészült a csatornázás, s a lakók 65.000 Forintot fizettek érte. A „kimaradt” telektulajdonosokat azzal nyugtatták, hogy nemsokára folytatják a kiépítést, s az ő esetükben is hasonlóképp járnak el. A két évvel ezelőtti önrészhez képest viszont az „idei” 240.000 Forint irreálisnak tűnt.

Ezért az érintett területek képviselői (Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba) összefogtak, s mindent megtettek annak érdekében, hogy e döntést megváltoztassák. A május 22-i közgyűlésen sikerült elérni, hogy a Kohéziós Alap támogatásával megvalósuló szennyvízcsatorna-építés finanszírozásához szükséges tulajdonosi érdekeltségi egységet 150.000 Forintra csökkentsék.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi reméli, hogy a polgármester megvalósítja azt az ígéretét, hogy az önkormányzat átvállalja a Kohéziós Alap által nem támogatott munkarészek kivitelezését, tehát helyreállítják az utakat, a járdákat, s megoldják a csapadékvíz-elvezetést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >