Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szerdánként fogadják személyesen a házasulandó párokat
Szerdánként fogadják személyesen a házasulandó párokat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. május 22.
Hatalmas az érdeklődés a házassági szándék bejelentésére azóta, hogy ismét beindult a személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi és Vállalkozásigazgatási Irodáján. Az anyakönyvvezetők szerdai napokon, csakis időpontfoglalással fogadják az esküvőre készülő párokat. A Hiemer Rendezvényközpontban május 27-től indul újra a személyes esküvői ügyfélfogadás.

 

 

Az érdeklődők nagy számára tekintettel átalakították az anyakönyvvezetők munkarendjét a Polgármesteri Hivatalban. A házassági szándék személyes bejelentését csak előzetes időpontfoglalással intézhetik a párok szerdai napokon 8-12, illetve 13–16 óra között az Anyakönyvi Irodán. Regisztrálni szintén az anyakönyvvezetőknél lehet munkanapokon a 22/537-208-as telefonszámon. Óránként öt anyakönyvvezető öt párt tud fogadni. Időpontot mindig csak a következő szerdai napra tudnak adni, tehát nincs lehetőség hetekkel későbbi időpont foglalására. A tapasztalatok szerint az igényeket ki tudják elégíteni, egy-két szabad hely még az ügyintézést megelőző napon is akad – közölte a szakiroda.

Sok esetben módosítják a párok a már korábban kitűzött esküvői időpontot. Ha nem adnak meg új dátumot, azaz lemondják a szertartást, úgy új eljárás keretében, a házassági szándék ismétel bejelentésével tűzhető ki az esküvő időpontja.

Székesfehérváron, a Hiemer Rendezvényközpontban jelenleg két teremben bonyolíthatják a polgári szertartást. A helyiségeket úgy rendezték be, hogy tartják a székek közötti másfél méteres biztonsági távolságot. A házasságkötő teremben 24 főt tudnak fogadni, emellett rendelkezésre áll a 250 négyzetméteres, multifunkciós Bálterem is, ahol 40 főt helyezhetnek el a korlátozásokkal. A Báltermet legkésőbb az esküvő hetében, a szertartás előtt három nappal kell jelezni a rendezvényközpont felé. Jelenleg az esküvői szolgáltatások is újra kérhetőek, és a szertartást segítő asszisztencia is a megszokott formában működik. Két esküvő között továbbra is végeznek fertőtlenítő takarítást.

Május 27-től, szerdától újraindul az esküvői ügyfélszolgálat a Hiemer-házban.  Személyesen előzetes telefonos bejelentkezés alapján (+3670/331 8203, +3670/331 7324), a megszokott nyitvatartási  rendben fogadják a párokat, a védőmaszk viselése kötelező. Emellett továbbra is fenntartják a rendkívüli időszakban bevezetett, személyes találkozást nem igénylő ügyintézési formákat telefonon, valamint online, az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen.

Az Anyakönyvi és Vállalkozásigazgatási Iroda közölte továbbá, hogy május 18-tól az apai elismerő nyilatkozatok felvételére is előzetes időpontfoglalást követően van lehetőség.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >